
Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.

Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....

Tvarohové žemličky so syrom a semienkami
Navrchu chrumkavé, vo vnútri vláčne a mäkučké žemličky, ktorým sa skrátka nedá odolať.

Hrachová polievka s badyánom
Hrachová polievka je iná , voňavá s badyánom, skúste , ochutnajte. Ak namiesto vareného...

Oščadnicke dedkove kozičky
Oblubená a rýchla večera ked sa dedko a babka vratily z prevracania sena. Krasne detstvo.

Cuketové minisacherky
Keďže je sezóna cukiet a sladké máme radi, na internete som narazila na tento recept, ...

Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme a necháme vychladnúť. Syry si nastrúhame nahrubo a zmiešame s kukuricou, hráškom ...

Plnené zemiaky na kyslej kapuste
A znova recept od starej mamy. Nerada videla , keď sa plytvá jedlom a dokázala v kuchyni...

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

Arašidové hviezdičky
Základný recept je z receptu linecké sedmoro, pridala som arašidovú múku a nová chuť je na...

Vyprážané paprčky
Náročné na prípravu, ale keď ľúbiš ozajstné jedlo, tak to stojí zato.

Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...

Pesto z medvedieho cesnaku
Chutné pesto z medvedieho cesnaku vhodné do cestovín alebo na čerstvé pečivo. V chladničke by malo bez problémov vydržať aj rok....

Kuracie rezne z Brna
Najskôr pripravíme náplň: na PL masla opečieme nadrobno nakrájanú šunku, pridáme hrášok a zalejeme rozšľahanými osolenými...

Kačacie stehná s kašou z ružových zemiakov
Kačacie stehná na pekáči potrieme rascou, anízom, soľou, cukrom, podlejeme vodou a zakryjeme...

Shrekov závin
Preto Shrekov, lebo farba je trochu do zelena a na prvý pohľad je to trochu zvláštne......

Kryštálové medovníky
Máme vo zvyku ešte robievať tieito kryštálové medovníky. Chuťovo su ešte lepsie ako klasické, pridám aj foto,...

Kuřecí vývar v černých fazolích
Pro milovníky fazolí jsem připravila výbornou polévku zajímavého vzhledu a výborné chutě

Vyprážané dubáčie klobúčiky
Včera som si odložila z hríbov niekoľko krásnych klobúčikov, aby som ich dnes mohľa vyprážať obalené...

Zelné bramborové koule s farofou
Farofa je opražená, hrubá manioková mouka, (lze nahradit hrubou moukou kukuřičnou nebo hrubou...

Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...

Jablkový mrežovník bez lepku
Dobré koláče nemusia byť vôbec zložité. Ako náš jablkový mrežovník bez lepku....

Kôprová omáčka s prílohou z mletého mäsa
Jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinku. Je vhodné na obed i na večeru, so...

Ovocné Millefuille
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu....

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou
Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s...

Kysnuté orechové pletienky
Vynikajúce, vláčne cesto. Raz som ich upiekla ako prílohu k studenému šalátu, no kým som urobila šalát...