Považská dovolenková pizza

jody - fotkajody, 27. júla 2010
Považská dovolenková pizza
Foto: jody

Dovolenkujeme u našich a varí sa z domácich surovín (teda väčšinou), tie chute sú skutočne nezameniteľné. Tu je jeden z receptov:

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

na vrch cesta:




Postup

  1. 1

    Cesto sa robilo v pekárničke, takže postup nebude. :-) Pekárňa vymiesila, váľok vyvaľkal, trúba upiekla. Na tenko vyvaľkané cesto v plechu na pečiacom papieri popicháme vidličkou, natrieme zmesou rajčinového pretlaku a oleja, posypeme nahrubo syrom. Až na syr pokladáme ostatné suroviny (na tenké plátky a v poradí - cibuľa, cesnak, rajčiny, šunka, papriky), zasypeme bylinkami, posolíme, upečieme (15 min na 200 stupňoch, 10 min na 180). Na posledné 2 minuty ešte môžme pridať trochu syru. Kto chce, poleje kečupom a baštíme. (To tmavé navrchu nie je spálené, to je sušená bazalka).

    Považská dovolenková pizza - obrázok 1

Diskusia k receptu

tinca
@jody krásna mňamka a ten kečup je asi tiež domáci, pizzu môžem vždy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia