Foto: hannka13
Rada pečiem netradičné a svadobné torty. Robím radosť priateľom a sama sa teším, keď sa im páčia a hlavne chutia.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Urobíme si klasické piškótové cesto. Žĺtka vymiešame s cukrom, osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh. Do žĺtkovej masy vmiešame múku s pr. do pečiva a opatrne potom aj sneh, nakoniec vmiešame olej. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pri 180 st. pečieme asi 10 minút, potom rúru stiahneme na 160 st. a dopečieme. Či je upečené, vieme tak, že drevenou špajlou pichneme do cesta a ak sa nelepí, korpus je upečený. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.
- 2
Plnka: Z 1 l mlieka, 3 zlatých klasov a cukru podľa chuti uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme 1 kg masla s trochou umu a vmiešame vychladnutý puding. Vyšľaháme hladký krém. Podľa chuti pridáme kakao.
- 3
Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Jeden plát položíme na vhodnú podložku, pokvapkáme umom, potrieme džemom, natrieme krémom. Položíme druhý plát a postup opakujeme. Navrch dáme tretí plát a troška zaťažíme. Potom natrieme zvyšným krémom a potiahneme poťahovou hmotou. Dofarbíme, dorobíme potrebné diely, natiahneme struny. A predáme oslávencovi...
Tiež 3d torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu