Torta Viola

hannka13 - bez fotkyhannka13, 27. marca 2015
Torta Viola
Foto: hannka13

Zdravím. Chcem vám ukázať moje sladké hobby. Rada pečiem netradičné a svadobné torty. Robím radosť priateľom a sama sa teším, keď sa im páčia Zobraziť celý popisZdravím. Chcem vám ukázať moje sladké hobby. Rada pečiem netradičné a svadobné torty. Robím radosť priateľom a sama sa teším, keď sa im páčia a hlavne chutia.

15
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

14 ks
420 g
280 g
140 g
1 ks
5 ml
400 g
0,25 l
0,2 l (rum)
1 l
3 ks
200 g
1 kg




Postup

  1. 1

    Urobíme si klasické piškótové cesto. Žĺtka vymiešame s cukrom, osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh. Do žĺtkovej masy vmiešame múku s pr. do pečiva a opatrne potom aj sneh, nakoniec vmiešame olej. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pri 180 st. pečieme asi 10 minút, potom rúru stiahneme na 160 st. a dopečieme. Či je upečené, vieme tak, že drevenou špajlou pichneme do cesta a ak sa nelepí, korpus je upečený. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.

  2. 2

    Plnka: Z 1 l mlieka, 3 zlatých klasov a cukru podľa chuti uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme 1 kg masla s trochou umu a vmiešame vychladnutý puding. Vyšľaháme hladký krém. Podľa chuti pridáme kakao.

  3. 3

    Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Jeden plát položíme na vhodnú podložku, pokvapkáme umom, potrieme džemom, natrieme krémom. Položíme druhý plát a postup opakujeme. Navrch dáme tretí plát a troška zaťažíme. Potom natrieme zvyšným krémom a potiahneme poťahovou hmotou. Dofarbíme, dorobíme potrebné diely, natiahneme struny. A predáme oslávencovi...

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia