Broskyňová torta fotorecept
Foto: helena10
Torta chutí fantasticky lahodne.
na 175 °C
Suroviny
Kakaový korpus: | |
2 ks |
|
štipka |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 kopcovité PL |
|
1/2 KL |
|
1 PL (prášok) |
|
Pudingovo-tvarohový krém: | |
500 ml (3,5 %) |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
250 g |
|
2 ks (polovice z kompótu) |
|
Broskyňové želé: | |
320 g (kompótové mixované) |
|
180 g domáce (alebo džem) |
|
200 ml |
|
150 ml |
|
2 bal. (po 72 g) |
|
Postup
-
1
Torta v reze:
-
2
Najskôr broskyňový kompót vylejem na sitko a nechám odtiecť šťavu do nádoby.
- 3
Korpus: Z oddelených vaječných bielkov vyšľahám so štipkou soli a cukru tuhý sneh. Postupne jemne zašľahám po jednom žĺtky, olej, vodu a nakoniec lopatkou jemne zamiešam suchú zmes múky, kakaa a prášku do pečiva. Cesto rozotriem na okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm. Dno formy som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 15 minút. Kontrola špáradlom. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 4
Krém: V kastróle uvarím z mlieka, pudingového prášku a cukrov puding. Odstavím z ohňa. Ešte do horúceho pridám maslo a miešam, aby sa spojilo s pudingom. Nakoniec dávam tvaroh a poriadne vymiešam.
- 5
Trochu teplého krému natriem na povrch korpusu a posypem drobnými kockami nakrájaných broskýň z kompótu. Pridám zostatok krému a rovnomerne rozotieram. Dám do chladničky na 2 hodiny.
- 6
Na broskyňové želé som tyčovým mixérom rozmixovala nakrájané kompótové polovice broskýň. Doplnila som ich jablkovo–pomarančovým ochuteným domácim pyré a doliala som šťavu z kompótu aj čistú vodu. Kompót som použila veľký 820 g. Na strednom ohni za stáleho miešania nechám zovrieť. Hneď odstavím a do toho vsypem 2 Galaretky t.j. 144 g s príchuťou pomaranča. Miešam, aby sa rozpustili a potom chladím v studenej vode a občas premiešam. Želé nedochucujem už ničím, všetky použité suroviny boli osladené... Broskyňové želé si môžete spraviť so Zlatým klasom, želatínou alebo pudingom podľa vlastnej chuti – bez poľskej Galaretky.
- 7
Chladné želé malou naberačkou cez širšiu lopatku opatrne nalejem na vychladený krém. Vrch želé prikrývam bublinkovou fóliou (vystrihnutou podľa rozmeru formy) a jemne rukou zatlačím. Vložím naspäť do chladničky na celú noc.
- 8
Potom z torty odstránim preč bublinkovú fóliu. Ozdobila som jednoducho podľa seba. Dobrú chuť !
Tiež broskyňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu