Jablkové smažienky so škoricou
			   Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 29. septembra 2014
		   
		   šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 29. septembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Smažienky: Ošúpané jablká zbavíme jadierok, pokrájame na kocky a pokvapkáme citrónom. V panvici rozpustíme maslo, pridáme hnedý cukor a pokrájané jablká. Krátko restujeme, nakoniec pridáme mletú škoricu a necháme vychladnúť.
- 2
 Zo zemiakov, múky a vajca pripravíme zemiakové cesto, z ktorého robíme pirohy, a tie plníme pripravenými jablkami. Pripravené pirohy vysmážame v oleji, usmažené ich usušíme na papieri a obalíme v škoricovom cukre.
- 3
 Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do chladného pudingu zašľaháme maslo.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


evanaaa - A tie biele kôpky na tanieri je čo?