Jablkové smažienky so škoricou
Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 29. septembra 2014
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 29. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Smažienky: Ošúpané jablká zbavíme jadierok, pokrájame na kocky a pokvapkáme citrónom. V panvici rozpustíme maslo, pridáme hnedý cukor a pokrájané jablká. Krátko restujeme, nakoniec pridáme mletú škoricu a necháme vychladnúť.
- 2
Zo zemiakov, múky a vajca pripravíme zemiakové cesto, z ktorého robíme pirohy, a tie plníme pripravenými jablkami. Pripravené pirohy vysmážame v oleji, usmažené ich usušíme na papieri a obalíme v škoricovom cukre.
- 3
Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do chladného pudingu zašľaháme maslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
evanaaa - A tie biele kôpky na tanieri je čo?