Jablkové smažienky so škoricou

Peter Pikovský a Zuzana Štrbková
šéfkuchár a cukrárka z Grandhotela v Starom Smokovci, 29. septembra 2014
Jablkové smažienky so škoricou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g varené
120 g
200 g
2 ks Pink Lady
50 g
50 g
50 g
5 g
300 ml
40 g
80 g
160 g




Postup

  1. 1

    Smažienky: Ošúpané jablká zbavíme jadierok, pokrájame na kocky a pokvapkáme citrónom. V panvici rozpustíme maslo, pridáme hnedý cukor a pokrájané jablká. Krátko restujeme, nakoniec pridáme mletú škoricu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zo zemiakov, múky a vajca pripravíme zemiakové cesto, z ktorého robíme pirohy, a tie plníme pripravenými jablkami. Pripravené pirohy vysmážame v oleji, usmažené ich usušíme na papieri a obalíme v škoricovom cukre.

  3. 3

    Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do chladného pudingu zašľaháme maslo.

Diskusia k receptu

motyka
To musí byť výborná mňamka. A aj zasýti. Niekedy určite vyskúšam.
evanaaa
Takúto pochúťku by som si aj teraz večer dala, len nerozumiem, načo je ten pudingový krém, na tom obrázku ( tanieri) ho vidieť nie je. A ak len na poliatie tých taštičiek, tak asi by stačil len puding - krém bez masla, inak mi pripomína plnku do zákuskov.
vilie
@evanaaa (30.9.2014 22:26)

evanaaa - A tie biele kôpky na tanieri je čo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia