Tekvicová zebra

malinka711 - fotkamalinka711, 6. septembra 2011
4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
270 g (čokoládové cookies)
60 g
Náplň:
250 g
200 g
250 ml
3
3 PL
1/2 KL
1/2 KL
225 g
110 g




Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať tekvicové pyré pripravené podľa tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-pyre-fotorecept/19650-recept.html

  2. 2

    Rúru zapneme na 180°C. Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozmixujeme a rukou ich zmiešame so zmäknutým maslom. Zmes potom natlačíme na dno formy a dáme na 12-15 minút zapiecť do vyhriatej rúry.

    Tekvicová zebra - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh so smotanou vyšľaháme mixérom, postupne pridáme cukor, tekvicové pyré, vajcia, múku, korenie, soľ a dohladka vymiešame.

    Tekvicová zebra - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládu nalámeme na menšie kúsky, vložíme do vhodnej misky a dáme na 30 sekúnd do mikrovlnej rúry rozpustiť, potom premiešame. Opakujeme to, kým nie je čokoláda úplne rozpustená a hladká. Pridáme k nej lyžicu tekvicovo-tvarohovej hmoty a dobre zmiešame, potom pridáme ešte toľko, aby čokoládovej zmesi bolo trochu menej ako tej bez čokolády.

    Tekvicová zebra - obrázok 4
  5. 5

    Na vychladnutý sušienkový korpus potom striedavo pomocou dvoch lyžíc vrstvíme obe zmesi. Keď všetko spotrebujeme formou jemne zatrasieme, aby bol povrch hladký. Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút. Necháme vychladnúť vo forme a potom nakrájame.

    Tekvicová zebra - obrázok 5

Diskusia k receptu

ankad
Cheesecakes milujem, tento vyzera velmi dobre. Si sikovna. Urcite vyskusam.
evas13
Malinka si veľmi šikovná a tortička je krásna :)
akeber
vyzerá to úžasne ale neviem si predstaviť ako to chutí.... ukladám
tatranka
Veľmi pekná tortička.Si zručná,pokiaľ si to robila ty.Recept som si pridala do KK,lebo ma zaujíma chuť tejto dobroty.Skúsim.
babi
Zaujímavá kombinácia, vyzerá veľmi pekne, torty pečiem síce len pri oslavách a na sviatky, ale ukladám , oplatí sa vyskúšať
marauder
@Malinka711 : nemyslim, ze tento recept niekedy pouzijem.... Ale straaaaasne rad by som to ochutnal, vyzera to na gastro zazitok! ;-*
A s tym "pyre" si ma fakt dostala.....
sissi29
Vyzera to úžasne. V pivnici sa mi váľa tekvica a teraz už viem čo s ňou spravím. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia