Zapečené huby so zemiakmi

mojack - fotkamojack, 28. novembra 2010

V lete ak boli čerstvé huby bola dobrá pochúťka

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks
100 g
3 PL
1-2 ks,na prúžky-farebná
500
 hrsť
 strúhaný-za hrsť
100 g, al. údené mäso
 z bujónu




Postup

  1. 1

    V štvorcovom titánovom hrnci si na oleji spením cibuľku so slaninkou. Pridám na pokrájanú papriku a nakrájane čerstvé huby,osolím opaprikujem a pridám trochu vegety.Zmes podusím.Huby pustia vodu tak nemusím podliat vodu.

  2. 2

    Zatiaľ si očistím zemiaky, ktoré pokrájam na kocky nie veľmi malé. Doložím na zmes a podlejem vývarom / alebo hubovým bujonom rozp. vo vode/. Všetko podusím a ked´ sú zemiaky skoro mäkké , vývar sa odparil, vtedy pridám na rezanky nakrájanú šunku alebo údené.

  3. 3

    Jemne premiešam , posypem struhaným syrom a petržlenom/ pažítkou /, sporák vypnem a zakryté nechám aby sa syr krásne rozlial. Stačí už len šalatik z čertvej zeleniny. Fotky by mohli byť , keby boli čestvé huby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia