V lete ak boli čerstvé huby bola dobrá pochúťka
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 ks |
|
100 g |
|
3 PL |
|
1-2 ks,na prúžky-farebná |
|
500 |
|
hrsť |
|
|
|
|
|
|
|
strúhaný-za hrsť |
|
100 g, al. údené mäso |
|
z bujónu |
|
Postup
-
1
V štvorcovom titánovom hrnci si na oleji spením cibuľku so slaninkou. Pridám na pokrájanú papriku a nakrájane čerstvé huby,osolím opaprikujem a pridám trochu vegety.Zmes podusím.Huby pustia vodu tak nemusím podliat vodu.
- 2
Zatiaľ si očistím zemiaky, ktoré pokrájam na kocky nie veľmi malé. Doložím na zmes a podlejem vývarom / alebo hubovým bujonom rozp. vo vode/. Všetko podusím a ked´ sú zemiaky skoro mäkké , vývar sa odparil, vtedy pridám na rezanky nakrájanú šunku alebo údené.
- 3
Jemne premiešam , posypem struhaným syrom a petržlenom/ pažítkou /, sporák vypnem a zakryté nechám aby sa syr krásne rozlial. Stačí už len šalatik z čertvej zeleniny. Fotky by mohli byť , keby boli čestvé huby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu