Foto: boise
Priznávam, dochádza mi fantázia. Nanešťastie cuketa nedochádza, tej je stále dosť. Táto nerovnováha ma desí. Deti chcú na obed už niečo sladké. Deti - Zobraziť celý popisPriznávam, dochádza mi fantázia. Nanešťastie cuketa nedochádza, tej je stále dosť. Táto nerovnováha ma desí. Deti chcú na obed už niečo sladké. Deti - sladké - cuketa. Ide to vôbec dokopy? Tvária sa, že áno.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nefotila som, neverila som, že sa bude čím pochváliť. Okrem toho udusená cuketa (zrejme ako čokoľvek udusené) nie je zrovna fotogenická. No ale k veci. Cuketu a jablko postrúhame na veľkých slzičkách. Ak chcete, jablko ošúpte.
- 2
Dajte si variť cestoviny. Kým sa uvaria, zbúchame cuketový zázrak. Do hrnca dáme rozpustiť maslo. Na maslo dáme nastrúhanú cuketu s jablkom a chvíľu podusíme. Pridáme asi lyžičku mletej škorice, vanilkový cukor (ak máte radi sladké, tak bárs aj dva), za hrsť hrozienok a premiešame. Opäť prikryjeme a chvíľu dusíme.
- 3
V miske si vidličkou popučíme banán (ošúpaný samozrejme, inak by ste sa kapánek zapotili) a pridáme ho k cukete a jablku a ostatným obyvateľom hrnca. Premiešame. Ak je to veľmi husté, môžte pridať vodu. Nuž a to je všetko. Nechajte jablko aj cuketu trošku chrumkavé, tak je to najlepšie.
- 4
Cestoviny zcedíme, zmiešame so sladkou cuketou. Podávame posypané sekanými orechami. Áno, ja viem, ja tam mám na sucho pražené mandle. Som na vlašáky alergická. Ale keby som nebola, určite ich tam dám ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čože???a je to jedlééé???ja som "vedle jak tá jedle.."
môžem skúsiť...tiež už neviem na aký spôsob sa denne tou cukiňou "dusiť"...ale ešte nám chutí stále..urobím nasladko...hoc..hoc..deti dááávnooo už nie sú malé...bo čas letííí...pošepky poviem ti: my s dedkom sme už jak tie deti...:-)
;)