Kurča s hubovou plnkou
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 1. októbra 2013
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 1. októbra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Na panvici zohrejeme maslo, pridáme nasekanú šalotku. Chvíľu podusíme a vložíme kuriatka, dubáky a ochutíme. Restujeme, až kým sa neodparí všetka voda. Prilejeme smotanu a necháme ju vyvariť na tretinu. Do hubovej zmesi zašľaháme vajíčka a nasekanú pažítku.
- 2
Umyté kurča vykostíme, osolíme a okoreníme. Naplníme hubovou zmesou, zvinieme a zviažeme špagátom. Pečieme približne 50 minút pri 170 °C.
- 3
Ryžu pripravíme klasickým spôsobom. Mandle opražíme na panvici dozlata a zmiešame s ryžou. Po upečení kuraciu roládu nakrájame a servírujeme s mandľovou ryžou. Polejeme odpareným výpekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu