Rozmarínovo-levandulové kura s kuskusom fotorecept
Foto: tizian1cat
Inšpirovala ma moja favoritka Petra Holzapfel, voľne som si prispôsobila recept našim pomerom a mojim preferenciám a výsledkom bolo neskutočne dobré jedlo plné vôní. Zobraziť celý popis Inšpirovala ma moja favoritka Petra Holzapfel, voľne som si prispôsobila recept našim pomerom a mojim preferenciám a výsledkom bolo neskutočne dobré jedlo plné vôní. Kuskus s grilovanou zeleninou sa môže kľudne podávať aj ako samostatné jedlo, preto vegetariáni len vynechajú marinovanie a grilovanie kuraťa...:-))
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Marináda: | |
200 ml |
|
70 ml |
|
1 a 1/2 PL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
2 PL čerstvý sekaný |
|
1 PL |
|
4 ks bez kože |
|
200-250 g celozrnný instantný |
|
125 ml alebo voda |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1-2 ks |
|
1 hrsť |
|
Postup
-
1
Najprv si zmiešame všetky ingrediencie na marinádu.
-
2
Očistíme si kuracie stehná od kože a tuku - kto má rád kožu na kurati, kľudne ju môže nechať. Dáme ich do väčšieho a pevného mikrotenového sáčku, zalejeme 2/3 marinády, sáček uzavrieme a dáme na 3-4 hodiny do chladničky.
-
3
Pozdĺžne si rozkrojíme cukiny na 4 časti, vyberieme prípadné jadierka.
-
4
Cibuľu si tiež rozštvrtíme, aby sa nám pri marinovaní nerozpadala, upevníme si štvrťky špáradlom.
-
5
Vložíme do ďalšieho sáčku a zalejeme zvyšnou marinádou. Dáme do chladničky ku kuraťu.
-
6
Pôvodne sme chceli u dcéry na záhrade grilovať, ale víchor tento víkend urobil mnohým škrt cez rozpočet. Tak namarinované mäsko išlo v ohňuvzdorných miskách do rúry.
-
7
Kým sa mäsko pieklo, na grilovacej panvici som opiekla cibuľu a cukiny.
-
8
Uvaríme si kuskus podľa návodu na krabičke - na mojom bolo:dať zovrieť vývar alebo vodu, pridať kuskus a lyžicu masla a zakryté odstaviť, nechať pod pokrievkou cca 10minút. Uvarený kuskus som zmiešala s grilovanou zeleninou, posypala čerstvým koriandrom a pridala som štvrťky citrona.
-
9
Podávame spolu kuskus s pečeným kuraťom, vegetariáni majú po vynechaní mäsa veľmi chutný kuskus.
Diskusia k receptu