Jablkový páj s mandľovou posýpkou
Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 13. októbra 2013
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 13. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180/160 °C
na 180/160 °C
Postup
-
1
Linecké cesto roztiahneme na vymastenú a vysypanú formu. Ošúpané jablká nakrájame natenko, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, pridáme cukor, múku, škoricu a premiešame s jablkami. Zmes rozložíme na cesto, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme opraženým maslom, mliekom či smotanou.
- 2
Pečieme 10 minút v rozohriatej rúre na 180 °C a potom pokra-čujeme 40 minút na 160 °C.
- 3
Z múky, cukru a masla spravíme mrveničku, do ktorej pridáme nasekané mandle a posypeme ňou koláč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu