Jablkový páj s mandľovou posýpkou

Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 13. októbra 2013
Jablkový páj s mandľovou posýpkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180/160 °C

Suroviny

8 ks
500 g
100 ml
250 g
2 PL
1 PL
1/2 PL
 (alebo šľahačka)




Postup

  1. 1

    Linecké cesto roztiahneme na vymastenú a vysypanú formu. Ošúpané jablká nakrájame natenko, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, pridáme cukor, múku, škoricu a premiešame s jablkami. Zmes rozložíme na cesto, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme opraženým maslom, mliekom či smotanou.

  2. 2

    Pečieme 10 minút v rozohriatej rúre na 180 °C a potom pokra-čujeme 40 minút na 160 °C.

  3. 3

    Z múky, cukru a masla spravíme mrveničku, do ktorej pridáme nasekané mandle a posypeme ňou koláč.

Diskusia k receptu

methi
A podavat teply s kopcekom vanilkovej zmrzliny. Milujem. Kolacik niekedy vyskusam, vyzera krasne.
tweety12
Nerozumiem co znamena oprazene maslo... Je to rozpustene maslo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia