
Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

Kapustová polievka
Môj príspevok do dynastie kapustových. Na zahustenie nepoužívam múku, ale krúpy a pohánku.

Nátierka - šalát
Pôvodne to bol šalát, ale ja ho servírujem väčšinou ako nátierku na chlieb/pečivo.

Špenátová knedľa
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme...

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

Nepečená tehla z keksov
Toto je výborný, nenáročný a šťavnatý zákusok, ktorý sa vám určite vydarí ...

Jahodový džem z mikrovlnky
Jahodovy džem hotový za 6 minút.

Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu...

Údený pokrm starej mamy
Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.

Lososová polievka - Laksesuppe
Tak tuto polievku som vyskusala prvy krat a mala velky uspech Je jednoducha a hlavne chutna Mojim papkacom velmi...

Tuniakové muffiny
Niečo trošku iné, hlavne pre tých ako je môj priateľ, ktorý stále hovorí, že najlepší dezert je...

Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....

Karbonátky z rýb
Pre zmenu som navarila tieto karbonátky. S čerstvou zeleninovou oblohou a varenými zemiakmi sú výborné.

Perkelt v kapustnici s klobáskou a hríbami /fotorecept/
Domáca kapustnica nám chutí či v zime, či v lete. Varievam ju aj počas leta,...

Polévka z pečených paprik s pečeným česnekem
Nejdříve upečeme papriky v troubě nebo na pánvi, ale pozor, aby se nespálily. Upečené...

Škoricové keksíky
Mala som chuť na niečo škoricové :) Originálny recept som našla tu: http://mytriflle. blogspot. com/2011/08/childhood-memories-and-cinnamon-cookies. html

Jablkovo–tekvicový závin s karamelovým parfé
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

Letný šalát
tento šalát robievam takmer celé leto, lebo je lahko stravitelný a jeho príprava nezaberie vela času.

Kokosový nákyp z ovsenných a pohánkových vločiek
Skvelý tip na raňajky plné vlákniny, zdravého cukru a tradičnej chuti v netradičnom prevedení. Kombinácia...

Steak z bravčovej sviečkovice
Mäso rozdelíme na dve porcie a ručne do neho vtrieme trochu oleja zo všetkých strán.

Hríbová polievka s rajbaničkou
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme zeleninu, hríby a zalejeme vodou, povaríme 30 minút, ...

Zázvorová zmrzlina s karamelovou polevou
Jesenno-zimná zmrzlina jemne štípe po zázvore a kontrastuje so sladkým karamelom zjemneným kúskom masla. Pre milovníkov...

Strúhaný linzer s dulovým džemom
Tento zákusok veľmi ľúbime, , pečiem ho hlavne, keď je vonku teplo, lebo je bez...

Hríbová polievka
Túto polievku robieva moja svokra, ona je hovorí omáčka. Je veľmi dobrá a ja ju...

Pšenáčik (jáhly - koláčik)
Koláč zo pšena??! Áno, je bezlepkové, ľahko stráviteľné a takýto koláčik si môžte dopriať aj viackrát...