Slaný koláč
Slaný koláč

Medvedí koláč

skatulka - fotkaskatulka, 23. apríla 2019
Medvedí koláč
Foto: skatulka

Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce, tak som sa veľmi potešila, že môžem vyskúšať tento koláč na spôsob quiche.

15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

1/2 bal.
100 g
Plnka:
1 bal.
200 ml
2 hrste

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Knäckebrot alebo iné slané krekry si namelieme alebo pomixujeme. Pridáme roztopené maslo. Hmota by sa mala lepiť, môžeme pridať aj trochu vody.

  2. 2

    Utlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 175 °C asi 10 minút.

  3. 3

    Tofu zmixujeme s mliekom, dochutíme soľou, korením a pridáme pokrájaný medvedí cesnak, ktorý sme si mierne orestovali na troche oleja.

    Medvedí koláč  - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 175 °C 40 minút.

    Medvedí koláč  - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
tofu nemusím, nejak mi neberie, ale až prídem na to čím ho nahradiť, tak rcp zrealizujem, slané koláče môžem..aj so žihľavou by nemusel byť zlý
@Marianne (24.4.2019 12:39)

Tak originál sa robí z nejakého krémového syru a vajíčok. Ale to tofu v tom nemalo žiadnu výraznú chuť, možno aj preto, že tam išiel ten medvedí cesnak.
A žihľava je tiež super nápad.

Pridaj komentár k receptu: