Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce, tak som sa veľmi potešila, že môžem vyskúšať tento koláč na spôsob quiche.
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
1/2 bal. |
|
100 g |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
200 ml |
|
2 hrste |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Knäckebrot alebo iné slané krekry si namelieme alebo pomixujeme. Pridáme roztopené maslo. Hmota by sa mala lepiť, môžeme pridať aj trochu vody.
- 2
Utlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 175 °C asi 10 minút.
- 3
Tofu zmixujeme s mliekom, dochutíme soľou, korením a pridáme pokrájaný medvedí cesnak, ktorý sme si mierne orestovali na troche oleja.
- 4
Pečieme na 175 °C 40 minút.
Tiež slaný koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Tak originál sa robí z nejakého krémového syru a vajíčok. Ale to tofu v tom nemalo žiadnu výraznú chuť, možno aj preto, že tam išiel ten medvedí cesnak.
A žihľava je tiež super nápad.