Lahodný mangovo-cibuľový šalát
Foto: siuuu
Výborný a osviežujúci šalát, ktorý sa hodí najmä k pečenému mäsu - ja ho robievam k steakom aj k pečenému kuriatku. Recept som kedysi Zobraziť celý popisVýborný a osviežujúci šalát, ktorý sa hodí najmä k pečenému mäsu - ja ho robievam k steakom aj k pečenému kuriatku. Recept som kedysi dávno videla v jednej z relácii o varení. Svoj pôvod vraj má v Južnej Amerike.
porcie
príprava
Suroviny
2 ks |
|
1-2 ks (alebo šalotka) |
|
podľa chuti (čerstvá) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo citrónová šťava) |
|
Postup
-
1
Mango očistíme - najlepšie je zrelé, ale nie príliš mäkké mango, aby sa dalo krájať. Mango pokrájame na malé kocky alebo iné obľúbené tvary. Cibuľu očistíme a pokrájame na tenké kolieska alebo polkolieska, pásiky, kúsky... podľa chuti. Chilli papričky umyjeme, osušíme a pokrájame nadrobno. Ak nemáte radi pikantné, môžete chilli nahradiť napríklad trochou čerstvého tymianu.
- 2
Mango, cibuľu a chilli dáme do vhodnej nádoby, jemne ochutíme soľou, korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu alebo citrónovej šťavy (podľa chuti) a zľahka premiešame. Môžeme podávať zľahka vychladený alebo rovno pripravený. Šalát má veľmi lahodnú a osviežujúcu chuť.
- 2
Diskusia k receptu