Foto: mariamka
Prišli mi nové formičky na muffiny. Keď ich môj starší uvidel, hneď mu prišla chuť. Tak narýchlo vznikol tento z netu odkukaný trošku ozdravnený Zobraziť celý popisPrišli mi nové formičky na muffiny. Keď ich môj starší uvidel, hneď mu prišla chuť. Tak narýchlo vznikol tento z netu odkukaný trošku ozdravnený recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 PL na 1 muffin |
|
2 ČL na 1 muffin (alebo cukor obyčajný) |
|
Suché suroviny: | |
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
2-3 PL |
|
štipka |
|
1/2 balíček |
|
1/4 ČL |
|
1/2 balíček |
|
Vlhké suroviny: | |
2 ks |
|
4-5 PL |
|
4-5 PL (alebo rozpustené maslo) |
|
2 PL |
|
3-4 ks |
|
Postup
-
1
Vyhrejeme rúru. Podľa typu formy muffinové formičky vytrieme maslom alebo olejom. Do každej formy dáme 1 PL roztopeného masla a 2 ČL trstinového cukru. Dáme zapiecť cca 10 minút do rozohriatej rúry.
-
2
Zatiaľ si v jednej mise zmiešame sypké suroviny a v druhej vlhké.
-
3
Obe zmesi zmiešame lyžicou (varechou), žiadne šľahanie. Cesto má byť hutnejšie. A nakrájame banány.
-
4
Medzitým nám už cukor v rúre pekne skaramelizoval, formu vyberieme a ideme plniť. Na dno každej formičky dáme 2 kolieska banánu a 2 dáme po stranách na stojato.
-
5
Pomocou 2 lyžíc naplníme cestom. Malo by byť tak do 3/4, mne vyšlo viac, asi že tieto silikónové formičky sú o niečo menšie. Pečieme na 180 °C cca 20 minút, pre istotu skúsime špáratkom.
-
6
Po upečení hneď vyklopíme (prevrátime) a necháme vychladnúť. Cukor na spodku urobil výbornú karamelovú krustičku, ktorá v kombinácii s banánmi chutí skvele. Ovsené vločky, muškátový oriešok a rum zas dajú príjemnú chuť a arómu.
-
7
Môžeme podávať so šľahačkou alebo jogurtom. Moji dvaja maškrtníci ich zjedli na posedenie. Je isté, že pečiem zas :)
@afataga pisem ze je odkukany, to ozdravenie spocivalo v ciastocnom nahradeni muky vlockami, silikon zatial len pokusne testujem (na formickach:)) tiez nie som zastancom tychto univerzalnych materialov, bohuzial ten teflon pod nimi mi totalne zhrdzavel, .. a istu rolu zohrala aj zanedbatelna obstaravacia cena :)
@kecemis preco nesmies piect? :) asi aby si nepokusal :) ale su chutne ver mi, ved ty vymyslis nejaku kamuflaz :)