Karamelovo-banánové muffiny naopak

mariamka - fotkamariamka, 3. októbra 2013
Karamelovo-banánové muffiny naopak
Foto: mariamka

Prišli mi nové formičky na muffiny. Keď ich môj starší uvidel, hneď mu prišla chuť. Tak narýchlo vznikol tento z netu odkukaný trošku ozdravnený Zobraziť celý popisPrišli mi nové formičky na muffiny. Keď ich môj starší uvidel, hneď mu prišla chuť. Tak narýchlo vznikol tento z netu odkukaný trošku ozdravnený recept.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 PL na 1 muffin
2 ČL na 1 muffin (alebo cukor obyčajný)
Suché suroviny:
1/2 hrnček
1/2 hrnček
2-3 PL
štipka
1/2 balíček
1/4 ČL
1/2 balíček
Vlhké suroviny:
2 ks
4-5 PL
4-5 PL (alebo rozpustené maslo)
2 PL
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Vyhrejeme rúru. Podľa typu formy muffinové formičky vytrieme maslom alebo olejom. Do každej formy dáme 1 PL roztopeného masla a 2 ČL trstinového cukru. Dáme zapiecť cca 10 minút do rozohriatej rúry.

    Karamelovo-banánové muffiny naopak - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si v jednej mise zmiešame sypké suroviny a v druhej vlhké.

    Karamelovo-banánové muffiny naopak - obrázok 2
  3. 3

    Obe zmesi zmiešame lyžicou (varechou), žiadne šľahanie. Cesto má byť hutnejšie. A nakrájame banány.

    Karamelovo-banánové muffiny naopak - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým nám už cukor v rúre pekne skaramelizoval, formu vyberieme a ideme plniť. Na dno každej formičky dáme 2 kolieska banánu a 2 dáme po stranách na stojato.

    Karamelovo-banánové muffiny naopak - obrázok 4
  5. 5

    Pomocou 2 lyžíc naplníme cestom. Malo by byť tak do 3/4, mne vyšlo viac, asi že tieto silikónové formičky sú o niečo menšie. Pečieme na 180 °C cca 20 minút, pre istotu skúsime špáratkom.

    Karamelovo-banánové muffiny naopak - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení hneď vyklopíme (prevrátime) a necháme vychladnúť. Cukor na spodku urobil výbornú karamelovú krustičku, ktorá v kombinácii s banánmi chutí skvele. Ovsené vločky, muškátový oriešok a rum zas dajú príjemnú chuť a arómu.

    Karamelovo-banánové muffiny naopak - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme podávať so šľahačkou alebo jogurtom. Moji dvaja maškrtníci ich zjedli na posedenie. Je isté, že pečiem zas :)

    Karamelovo-banánové muffiny naopak - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
tak toto vyzerá veľmi dobre, ukladám a vyskúšam
eviana
@Mariamka , mňam... ja karamel rada, veď vieš... super vymyslené, ten karamel a banány to musí byť fajnééé... u mňa máš jasných 5* ako vyšitých :)
malusa
Velmi dobre vymysleno s tym karamelom a bananom ...
afataga
a to si uplne sama vymyslela? ty sa nezdas :-), vyzeraju dobre, len ja zasadne nic silikonove nepouzivam pri tepelnej uprave, akosi neverim, ze sa v tom teple neuvolnuje do jedla nejake chemia
kecemis
Ty si riadna pokusitelka. Co ja chudak co nesmiem piect, ale jest by som jedol. Super foto. Mas to za 5
mariamka
ste mili dakujem vsetkym :) @luss44 @elixir @evianka @secret @izabellka @malusa @afataga @kecemis
@afataga pisem ze je odkukany, to ozdravenie spocivalo v ciastocnom nahradeni muky vlockami, silikon zatial len pokusne testujem (na formickach:)) tiez nie som zastancom tychto univerzalnych materialov, bohuzial ten teflon pod nimi mi totalne zhrdzavel, .. a istu rolu zohrala aj zanedbatelna obstaravacia cena :)
@kecemis preco nesmies piect? :) asi aby si nepokusal :) ale su chutne ver mi, ved ty vymyslis nejaku kamuflaz :)
luss44
@mariamka , prosím Ťa kde si zohnala tieto formičky? hľadala som na nete, ale márne...
mariamka
@luss44 formicky su z avonu :) z minulej kampane, zo sady "Avon Country Rose", ale fakt ich neviem nikde najst na nete, skus nejaku avonlady,,
julica
Jé, super inšpirácia! to naložím aj do papierových košíčkov, môžeme potom vylizovať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia