Lahodná feta s červenou repou
Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 13. októbra 2021
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 13. októbra 2021
Foto: archív Petra Vargu
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cviklu nakrájame na tenké kolieska. Vodu, ocot, cukor a soľ necháme zovrieť a po vychladnutí cviklu nálevom zalejeme. Necháme v chladničke dobre vychladiť.
- 2
Smotanu vyšľaháme so syrom feta.
- 3
Na tanier porozkladáme marinovanú cviklu, do stredu taniera naukladáme listy rukoly, ak máme, môžeme použiť aj mladé cviklové listy. Na ne umiestnime pár koliesok cvikly. Dozdobíme feniklom, našľahanou fetou a tekvicovými semienkami.
Tiež cviklový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu