Cviklový šalát
Cviklový šalát

Lahodná feta s červenou repou

Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 13. októbra 2021
Lahodná feta s červenou repou
Foto: archív Petra Vargu
3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
1 šálka (250 ml)
1 šálka
1 šálka
1/2 šálky
100 g
100 ml
50 g
20 g
5 g




Postup

  1. 1

    Cviklu nakrájame na tenké kolieska. Vodu, ocot, cukor a soľ necháme zovrieť a po vychladnutí cviklu nálevom zalejeme. Necháme v chladničke dobre vychladiť.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme so syrom feta.

  3. 3

    Na tanier porozkladáme marinovanú cviklu, do stredu taniera naukladáme listy rukoly, ak máme, môžeme použiť aj mladé cviklové listy. Na ne umiestnime pár koliesok cvikly. Dozdobíme feniklom, našľahanou fetou a tekvicovými semienkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia