Tofu yassa fotorecept

amelie - fotkaamelie, 9. januára 2015
Tofu yassa (fotorecept)
Foto: amelie

Toto pikantné africké jedlo som prvýkrát ochutnala asi pred tromi rokmi na Deň susedov. Senegalci tvrdia, že je ich a najčastejšie ho pripravujú s Zobraziť celý popisToto pikantné africké jedlo som prvýkrát ochutnala asi pred tromi rokmi na Deň susedov. Senegalci tvrdia, že je ich a najčastejšie ho pripravujú s kuracím mäsom. Mäso som vynechala a ubrala som polovicu korenia.

2 3
porcie
20 minút
príprava
25-30 + 60 marinovan minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g (hmotnosť v surovom stave)
1 ks
1 ks
3 čl
3 pl
1 ks
1 ks (baraní roh alebo iná pikantná)
1 ks
1 hrsť
 (alebo salsa picante)




Postup

  1. 1

    Tofu scedíme a pokrájame na polcentimetrové kocky. V miske zmiešame so šťavou z limetky, horčicou a 1 pl olivového oleja. Cibuľu pokrájame nadrobno, premiešame s 1pl oleja v inej mištičke. Obe misky zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na hodinu do chladničky.

    Tofu yassa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čili papričku prekrojíme a vyberieme semienka, paradajku a zelenú papriku pokrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme 1 pl oleja, pridáme doň semienka z čili papričky, krátko opražíme a vsypeme pokrájanú papriku a ošúpanú paradajku. Pridáme cibuľu aj s olejom, v ktorom sa marinovala a keď cibuľka spriesvitnie, pridáme tofu a posekanú petržlenovú vňať. Prikryté dusíme na stredne silnom plameni asi 15 minút, občas premiešame, aby sa všetky kocky tofu rovnomerne opiekli. V prípade potreby podlejeme vodou. Osolíme podľa chuti. Ak sa niekomu zdá jedlo málo pikantné, môže pridať pár kvapiek tabasca...

    Tofu yassa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pikantné tofu som pridala k zmesi quinoy a bulguru, ktorú som nasypala do vriacej vody, povarila asi 10 minút a scedila. Namiesto toho sa dá použiť kuskus, ryža alebo iné obilniny. Samozrejme, môžete pridať aj kúsky mäsa opečené na panvici ako na minútku. Mimochodom, nemohla som toto jedlo zaradiť do kolonky pôvodu, lebo africká kuchyňa v nej nie je:-)

    Tofu yassa (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

martamm
Práve som kúpila tofu, quinou, aj bulgur mám, čiže čoskoro skúsim :)
pipnat
to musí byť úžasné, ukladám a snáď čoskoro pripravím:):)
rea1
čo sa mňa týka, 475* , nejaké tie +++++ a červené bodíky do môjho súkromného kuchárskeho denníčka. ja tofu milujem na akýkoľvek spôsob, mám zdroj na čerstvé doma robené a používam ho dokonca aj do koláčov. mňam. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia