Špenátová polievka
Špenátová polievka

Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom

tallivera - fotkatallivera, 24. júna 2020
Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
Foto: tallivera
5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

200 g
7 ks
2 ks
1 ks
3 strúčiky
1/2 kocky
2 štipky
150 ml (30 %)
4 ks (uvarené na tvrdo)
750 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly podusíme, niekedy v strede pridáme pretlačený cesnak. Špenát musí pustiť šťavu a musí byť sparený.

  2. 2

    Potom špenát podlejeme vodou, pridáme zeleninu, bujón, soľ, mleté čierne korenie a necháme variť, až kým nezmäknú zemiaky a zvyšok zeleniny. Následne pár zemiačikov povyberáme a dáme bokom. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a privedieme k varu. Pred koncom ešte do polievky pridáme majoránku, chvíľu necháme prebublať a odstavíme.

  3. 3

    Zemiačiky, ktoré sme dali bokom dáme späť do polievky. Podávame s nastrúhaným vajíčkom, ktoré predtým uvaríme na tvrdo.

  4. 4

    Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Zeleninové jedlá, Obed, Polievky, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Pro dospělého je to dobrý recept. Pro jednoročné dieťa bych byla opatrná se solí, bujonem a zvlášť s černým kořením. Koment v záhlaví je možná jen zavádějící.
@haji (24.6.2020 10:36)

Samozrejme, súhlasím . Upresním to keď varím aj pre nasho drobca, vždy solím a korenim opatrne. Soľ si potom pridáme zvlášť do taniera . Samozrejme vtedy bujon vynecham alebo mu odoberiem a dovarim zvlašt.