Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
Foto: tallivera
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
7 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
1/2 kocky |
|
2 štipky |
|
150 ml (30 %) |
|
4 ks (uvarené na tvrdo) |
|
750 ml |
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly podusíme, niekedy v strede pridáme pretlačený cesnak. Špenát musí pustiť šťavu a musí byť sparený.
- 2
Potom špenát podlejeme vodou, pridáme zeleninu, bujón, soľ, mleté čierne korenie a necháme variť, až kým nezmäknú zemiaky a zvyšok zeleniny. Následne pár zemiačikov povyberáme a dáme bokom. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a privedieme k varu. Pred koncom ešte do polievky pridáme majoránku, chvíľu necháme prebublať a odstavíme.
- 3
Zemiačiky, ktoré sme dali bokom dáme späť do polievky. Podávame s nastrúhaným vajíčkom, ktoré predtým uvaríme na tvrdo.
- 4
Dobrú chuť.
Tiež Špenátová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Samozrejme, súhlasím . Upresním to keď varím aj pre nasho drobca, vždy solím a korenim opatrne. Soľ si potom pridáme zvlášť do taniera . Samozrejme vtedy bujon vynecham alebo mu odoberiem a dovarim zvlašt.