Zaujímavé rezy - našla som na jednom kuchárskom web - upravila na bezlepkovú verziu a sú na svete. Pridávam aj pre iných bezlepkáčov:)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 220 g |
|
| 1 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 1 bal |
|
| 2 PL |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 1 bal (40 g) |
|
| 200 g |
|
| 250 g (Hera) |
|
| Poleva: | |
| 1 pohár kyslastých višní (7 dl) |
|
| 3 bal |
|
Postup
-
1
Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny. Primiešať olej, vodu a múky s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka sneh z bielkov. Cesto vyliať na plech vyložený papierom na pečenie. Piecť pri 180 °C asi 25 min. Po upečení nechať vychladnúť a prerezať na polovicu - cesto dosť narástlo a prerezaním som dostala akoby dva plechy.
- 2
Krém: 3 dl nechať variť, a v 2 dl rozmiešať Zlatý Klas. Keď mlieko začína vrieť, vliať do neho rozmiešaný Zlatý klas. Uvariť puding. Osladiť cukrom. Nechať vychladnúť. túto zmes vmiešame do vyšľahaného masla (Hery).
- 3
Poleva - omáčka: šťavu z kompótu zmiešať s tortovým želé a pripraviť podľa návodu na obale.
- 4
Vrstvenie: jedna časť piškóty položiť na plech, natrieť krémom z pudingu. Potom uložiť na toto nasekané višne - toto zalejeme tretinou pripraveného želé. Priložíme druhú časť piškóty. Znovu ukladáme višne (ale nemusia byť) - stačí len na vrch piškóty pomaličky nalievať želé. Zákusok nechať stuhnúť. Bol výborný - všetkým chutil.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu