MON CHERI - bezlepkové

manka1 - fotkamanka1, 3. januára 2017
MON CHERI - bezlepkové
Foto: manka1

Zaujímavé rezy - našla som na jednom kuchárskom web - upravila na bezlepkovú verziu a sú na svete. Pridávam aj pre iných bezlepkáčov:)

45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
220 g
1 dcl
1 dcl
120 g
120 g
1 bal
2 PL
Krém:
500 ml
1  bal (40 g)
200 g
250 g (Hera)
Poleva:
1  pohár kyslastých višní (7 dl)
3 bal




Postup

  1. 1

    Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny. Primiešať olej, vodu a múky s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka sneh z bielkov. Cesto vyliať na plech vyložený papierom na pečenie. Piecť pri 180 °C asi 25 min. Po upečení nechať vychladnúť a prerezať na polovicu - cesto dosť narástlo a prerezaním som dostala akoby dva plechy.

  2. 2

    Krém: 3 dl nechať variť, a v 2 dl rozmiešať Zlatý Klas. Keď mlieko začína vrieť, vliať do neho rozmiešaný Zlatý klas. Uvariť puding. Osladiť cukrom. Nechať vychladnúť. túto zmes vmiešame do vyšľahaného masla (Hery).

  3. 3

    Poleva - omáčka: šťavu z kompótu zmiešať s tortovým želé a pripraviť podľa návodu na obale.

  4. 4

    Vrstvenie: jedna časť piškóty položiť na plech, natrieť krémom z pudingu. Potom uložiť na toto nasekané višne - toto zalejeme tretinou pripraveného želé. Priložíme druhú časť piškóty. Znovu ukladáme višne (ale nemusia byť) - stačí len na vrch piškóty pomaličky nalievať želé. Zákusok nechať stuhnúť. Bol výborný - všetkým chutil.

Diskusia k receptu

jack
Zaujímavý koláčik.Ovocné sú fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia