![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagetové mäsko
po dlhšom čase zas pridávam receptík tak dúfam že vám bude chutiť varecháči :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninovo-mliečna štrúdľa RRANDEVÚÚZ
Recepis je trošku "babračkový", ale výsledok s mierne zvláštnou, netradičnou chuťou stojí za tú námahu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vitamínový kamarát
Najlepšie v šejkri zmiešame všetky uvedené suroviny a pripravený nápoj podávame vo vysokom pohári bez stopky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažán so špagetami
Baklažán umyjem , mám písané , že ošúp , ale podľa rád v predchádzajúcom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hlivovo-tvarůžkové topinky
Mám ráda tvarůžky a houby-jakékoliv. Spojit je dohromady nebyla špatná volba. ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chutné kysnuté slivkáče
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň –...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva
Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakový paprikáš
Slaninu nakrájame na malé kúsky, na miernom ohni ich opečieme, kým nevypustia tuk. Pridáme ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sezamové žemličky
Naše obľúbené a zdravé, ideálne na oslavu namiesta chleba alebo len tak k syru a šunke....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škvarkové Tofu pagáče
Urobte si chutné a zdravé pagáče s pomocou Škvarkovej nátierky! Hodia sa na vianočný stôl alebo len...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kôprový koláč s hlivou
Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľový závin
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzske zemiaky pre lenivé dni
Úplne obyčajný recept na francúzske zemiaky keď sa človeku nechce variť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krídelká pod horčicovou zálievkou
Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáci chlieb s cibuľou na slanine
Ako ten čas letí... V sobotu 4. septembra to bolo už 14 rokov, čo som v Iowe upiekol svoj 1. slovenský chlieb. Tento bol na objednávku mojej pani grófky, notorickej konzumentky všetkého so slaninou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obilninová zmes ZELENINOVKA
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jemná sardelová omáčka
Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slovenský chlebík z talianskej múky
Napriek tomu, že sa domácemu chlebíku, ďakujúc mojej úžasnej Babičke „lady Ann“, venujem už od predškolského veku, neubral som v rituály jeho prípravy ani „fň“....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Romantická treska
Pekáč vymastíme maslom, naň položíme plátky filé a na rybu poukladáme kúsky masla. Pekáč vložíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obaľované vajcia
Vajcia varíme 5 minút, potom ich trošku naklepneme, ochladíme v studenej vode a olúpeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkový a hruškový závin
Vše propracujeme a těsto rozdělíme na dva díly. Rozválíme na obdélníky a posypeme na másle opraženou...