Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......
Zapekaná kačica
Očistenú kačicu osolíme. Dáme ju na rozohriatu masť a zo všetkých strán opečieme. V hrnci...
Omeletka z letnej záhrady
Včera som mala chuť dať si na večeru niečo ľahké s vajíčkom. Otvorila som chladničku a...
Mrkvová torta
Očistenú mrkvu a citrónovú kôrku postrúhame. Cukor spolu so žĺtkami vymiešame, pridáme postrúhanú mrkvu,...
Kuro-hus podľa maminy
jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko. žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky....
Diabolský studený bôčik
Do vody dáme bôčik, cesnak, zrnká čierneho korenia a zrnká nového korenia. Všetko varíme,...
Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...
Kokosové toliare
Kokos opražíme na panvici bez tuku doružova a necháme ho vychladnúť. Z múky, cukru, ...
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...
Gaštanová omeleta pečená v rúre
Recept na tento sladký dezert pochádza opäť z knihy Terézie Vansovej - Recepty prastarej matere. Nenáročný...
Mliečna kyslá polievka s kuracím mäsom
Jedna z najchutnejších polievok akú poznám. Túto polievku varí moja mama už od môjho detstva....
Plnená paprika
Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......
Bezlepková piškótová roláda s čokoládovým krémom
Hľadáte jednoduchý, ale za to chutný bezlepkový dezert? Máme pre vás riešenie....
Hrnčeková bublanina s rebarborou a jahodami
Veľmi chutná a rýchla hrnčeková bublanina z kyslého mlieka s jahodami a rebarborou.
Divotvorný hrniec
Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nahrubo. Spolu ich dáme na olej a urestujeme, kým...
Plnený zeler
Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť...
Demikát zo syru NIVA
Dáme uvariť nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, bujon. Do misky si dáme maslo, papriku korenie soľ a nastrúhaný...
Jemné trené cesto
Cukrársky recept na jemné trené cesto sa vám možno bude zdať komplikovaný: treba vyšľahať maslo, šľahačku,...
Sterilizovaná hríbovo-zeleninová zmes
Recept som dostala od kolegyne. Robievam ho vždy v čase bohatej nadielky v naších lesoch...
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...
Rezne s mrkvičkou
Z troch lyžíc oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a roztlačeného cesnaku pripravíme marinádu....
Oblátkové figové rezy
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme cukor. Vmiešame nadrobno nakrájané figy a mleté...