
Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...

Cestoviny so šampioňóvou omáčkou
Na slaninke si opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme očistené šampiony, soľ, mleté čierne korenie a vegetu....

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Krémešové trojuholníky s čerstvou figou
Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou....

Pečená paprika plnená modrým syrom
Od 50. rokov u nás, vďaka gurmánskemu pôžitkárstvu našej Mamky presladkej, v kuchyni vládla svetlá zelenožltá pikantná „PCR-ka“....

Kurací puding s pomarančovým dipom
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...

Chrbát z mladého prasiatka s hrachovým pyré
Chrbát z mladého prasiatka (karé) osolíme, okoreníme a marinujeme cez noc s cesnakom a bylinkami, ...

Vajíčkovo-rascová polievočka
Ošúpeme si zemiaky, pokrájame ich na kocky a dáme ich do hrnca s vodou. Pridáme...

Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...

Syrový mazanec
Veľkonočný mazanec trochu netradične na slano. Je výborný k údenému mäsu, k polievke, s...

Brokolicovo– cestovinová dúha
Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...

Hovädzia polievka s pečeňou
Do hrnca dáme 2, 5 l vody, soľ a mäso. Postavíme na mierny oheň a...

Cestoviny s údeným morčacím stehnom
Toto jedlo som si vymyslela, inšpiroval ma k tomu "šunkaflek"- jedlo, ktoré vôbec nemám rada....

Slivkové knedle s makom a medom
Slivkové gule pripravené zo zemiakového cesta, ochutené makom a medom pre všetkých, ktorí ľúbia sladký...

Kapusta od anyuky
Tento recept je velmi stary. Unas doma na Vianoce a Novy rok sa podavala. Povodny...

Plnené žemle podľa Maroša Molnára
Tip známeho trénera na plnohodnotné jedlo, ktoré v sebe spája sacharidy, bielkoviny, antioxidanty aj...

Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...

Výborný lekvár z plodov bazy
Veľmi chutný a jednoduchý lekvár, ktorého chuť pripomína maliny alebo čierne moruše :-)

Pastinákový krém s česnekem a pastinákovými chipsy
Do hrnce dáme olej a lžičku másla, rozehřejeme. Přidáme nakrájený česnek, opečeme, přidáme...

Zemiaková polievka s hubami
Praktická variabilná slovenská pochúťka, podľa mňa pre každú domácnosť od Tatier k Dunaju, ale aj od Vihorlatu až po Malé Karpaty....

Naša silvestrovská kapustnica
Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.

Zeleninová polievka
Orestujeme si cibuľku na oleji do sklovita. Pridáme koreňovú zeleninu, krupicu a spolu to ešte...

Vianočné semifredy
Chcela som skúsiť a experimentovala som. Síce semifredy majú byť vyššie ale skúšala som. Pozrite výsledok.

Babičkine mastné koláčiky
Všetky suroviny zmiešame rukou dohromady, prepracujeme a vytvoríme guľky. Do každej urobíme jamku...

Slovenský chlebík z talianskej múky
Napriek tomu, že sa domácemu chlebíku, ďakujúc mojej úžasnej Babičke „lady Ann“, venujem už od predškolského veku, neubral som v rituály jeho prípravy ani „fň“....

Jablková torta z kysnutého cesta
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme...