Foto: alex100
Názov tohoto dezertu preto, lebo som ho vymyslel v pondelok. Kúpil som si novú silikónovú formu na korpus Zobraziť celý popis Názov tohoto dezertu preto, lebo som ho vymyslel v pondelok. Kúpil som si novú silikónovú formu na korpus tak som musel niečo vyskúšať. Keďže výsledok bol taký, že sa všetci oblizovali tak to ponúkam aj vám.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks, celé |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Plnka č. 1: | |
1.5 ks |
|
400 ml |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
200 g, /hera/ |
|
20 ml |
|
Plnka č. 2: | |
250 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: vajcia a cukor vymiešame, potom pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec kandizovanú citrónovú kôru. Hmotu vlejeme do silikónovej formy na pečenie. pečieme 25 minút pri teplote 160 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť a chladné vyklopíme z formy na tácku.
-
2
Plnka č. 1 : Z mlieka a zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding. Musí byť hustý. Do ešte teplého zamiešame asi 50 g palmarínu. a tiež aj rum. Puding potom za stáleho miešania ochladíme na izbovú teplotu. / Ja to robím, tak, že si do dresu napustím studenú vodu a miešam to v nej, ochladne to rýchlejšie./ V druhej miske vymiešame palmarín, čo ostal, s cukrom. S cukrom vymiešaný tuk potom postupne vmiešavame do pudingu.
-
3
Plnka č. 2 : Šľahačku so stužovačom vyšľaháme do tuhej hmoty. Potom pridáme práškový cukor a ešte trochu pošľaháme. Musí to byť úplne tuhé. Takúto tuhú šľahačku natrieme na plnku a posypeme strúhanou čokoládou a ešte dozdobíme strúhanými mandľami.
Diskusia k receptu