Pondelkové pokušenie

alex100 - fotkaalex100, 19. januára 2011
Pondelkové pokušenie
Foto: alex100

Názov tohoto dezertu preto, lebo som ho vymyslel v pondelok. Kúpil som si novú silikónovú formu na korpus Zobraziť celý popis Názov tohoto dezertu preto, lebo som ho vymyslel v pondelok. Kúpil som si novú silikónovú formu na korpus tak som musel niečo vyskúšať. Keďže výsledok bol taký, že sa všetci oblizovali tak to ponúkam aj vám.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks, celé
4 PL
4 PL
1 ks
50 g
Plnka č. 1:
1.5 ks
400 ml
2 ks
3 PL
200 g, /hera/
20 ml
Plnka č. 2:
250 ml
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: vajcia a cukor vymiešame, potom pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec kandizovanú citrónovú kôru. Hmotu vlejeme do silikónovej formy na pečenie. pečieme 25 minút pri teplote 160 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť a chladné vyklopíme z formy na tácku.

    Pondelkové pokušenie - obrázok 1
  2. 2

    Plnka č. 1 : Z mlieka a zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding. Musí byť hustý. Do ešte teplého zamiešame asi 50 g palmarínu. a tiež aj rum. Puding potom za stáleho miešania ochladíme na izbovú teplotu. / Ja to robím, tak, že si do dresu napustím studenú vodu a miešam to v nej, ochladne to rýchlejšie./ V druhej miske vymiešame palmarín, čo ostal, s cukrom. S cukrom vymiešaný tuk potom postupne vmiešavame do pudingu.

    Pondelkové pokušenie - obrázok 2
  3. 3

    Plnka č. 2 : Šľahačku so stužovačom vyšľaháme do tuhej hmoty. Potom pridáme práškový cukor a ešte trochu pošľaháme. Musí to byť úplne tuhé. Takúto tuhú šľahačku natrieme na plnku a posypeme strúhanou čokoládou a ešte dozdobíme strúhanými mandľami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ooch, ja len vzdychám nad takýmito sladkými dobrotami. Ani sa nepamätám, kedy som niečo také jedla. Dobrá náplň a aj šľahačka, už len keď to čítam....Ale nie je to zložité, dá sa urobiť.
cica2
dobre to vyzerá, ďakujem za recept a hneď si ho ukladám:)
lubja
tak toto je umelecké dielo, škoda ho zjesť
janger
Toto je veru pokusenie na kazdy den, nie iba na pondelok :-))).
alex100
Je to jednoduché, to je pravda. No a ozdoba, tá sa mi moc nepodarila. Ale chutí super.
siskam
Veď vyzerá super, akože sa Ti nepodarila. Si veľmi šikovný.
diabambulka
fíha a ešte raz fííííha, tak to vyzerá viac ako super, klobúk dole, určite si spokojný aj s novou formou, keď sa koláčik tak nádherne podaril:-)))
alex100
Preto sa to volá pokušenie. V pondelok tento týždeň som si kúpil formu , no a musel som ju vyskúšať.
zdezda
paráda, supiš, nenáročný receptík na maškrtenie, ďakujem, vyskúšam a určite aj viackrát :-)
haston
mám otázku. nemôže byť namiesto margarínu v plnke maslo?
alex100
Myslím, že by mohlo, no je dosť ťažké. Ale je to len na chuti. vyskúšal som mnoho margarínov ale iba palmarín je prakticky bez nejakej výraznej chuti, čo mi vyhovuje.
voz12
Tak toto je ten zázrak.Vyzerá to naozaj chutne a isto nielen vyzerá.Musím prehltat´ slinky.
mariaklara
Myslím, že je toto tvoje pokušenie je vhodné aj na sobotné popoludnie ku kávičke alebo čaju. Vďaka za inšpiráciu, ukladám si ho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia