Pondelkové pokušenie

alex100 - fotkaalex100, 19. januára 2011
Pondelkové pokušenie
Foto: alex100

Názov tohoto dezertu preto, lebo som ho vymyslel v pondelok. Kúpil som si novú silikónovú formu na korpus tak som musel niečo vyskúšať. Keďže výsledok bol taký, že sa všetci oblizovali tak to ponúkam aj vám.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks, celé
4 PL
4 PL
1 ks
50 g
Plnka č. 1:
1.5 ks
400 ml
2 ks
3 PL
200 g, /hera/
20 ml
Plnka č. 2:
250 ml
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: vajcia a cukor vymiešame, potom pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec kandizovanú citrónovú kôru. Hmotu vlejeme do silikónovej formy na pečenie. pečieme 25 minút pri teplote 160 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť a chladné vyklopíme z formy na tácku.

    Pondelkové pokušenie - obrázok 1
  2. 2

    Plnka č. 1 : Z mlieka a zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding. Musí byť hustý. Do ešte teplého zamiešame asi 50 g palmarínu. a tiež aj rum. Puding potom za stáleho miešania ochladíme na izbovú teplotu. / Ja to robím, tak, že si do dresu napustím studenú vodu a miešam to v nej, ochladne to rýchlejšie./ V druhej miske vymiešame palmarín, čo ostal, s cukrom. S cukrom vymiešaný tuk potom postupne vmiešavame do pudingu.

    Pondelkové pokušenie - obrázok 2
  3. 3

    Plnka č. 2 : Šľahačku so stužovačom vyšľaháme do tuhej hmoty. Potom pridáme práškový cukor a ešte trochu pošľaháme. Musí to byť úplne tuhé. Takúto tuhú šľahačku natrieme na plnku a posypeme strúhanou čokoládou a ešte dozdobíme strúhanými mandľami.

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Ooch, ja len vzdychám nad takýmito sladkými dobrotami. Ani sa nepamätám, kedy som niečo také jedla. Dobrá náplň a aj šľahačka, už len keď to čítam....Ale nie je to zložité, dá sa urobiť.
Myslím, že by mohlo, no je dosť ťažké. Ale je to len na chuti. vyskúšal som mnoho margarínov ale iba palmarín je prakticky bez nejakej výraznej chuti, čo mi vyhovuje.

Pridaj komentár k receptu: