Likérový chlebíček

mikalove - bez fotkymikalove, 12. decembra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks
170 ml
250 g
1 ks
1 ks
170 g
75 g
1 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého povrchu nastrúhame na hrubšom strúhadle kôru.

  2. 2

    Zmiešame suché prísady - cukor, vanilínový cukor, múku, škrob a kypriaci prášok. Potom dokopy premiešame mokré prísady - šťavu, olej a likér. Do suchej zmesy postupne vlejeme mokré prísady, pričom si dáme záležať, aby sme vytvorili hladkú masu. Nakoniec pridáme strúhanú kôru.

  3. 3

    Formu na biskupský chlebíček vytrieme tukom, vysypeme krupicou a vylejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 1 hodinu. Po upečení mierne vychladnutý chlebíček vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia