
Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...

Chlebová polévka s belugou
Černá čočka - beluga, dobrá, vařená za půl hodiny, hodí se na saláty, ...

Brokolicový chlebíček bez lepku
Námet na tento brokolicový chlebíček na nás vyskočil na Instagrame. Recept sa nám veľmi páčil a tak sme si povedali, že ho vyskúšame v bezlepkovej forme....

Klíčková nátierka
Z naklíčených zrn (malá čočka, velká čočka, pšenice, mungo, cizrna aj) viz recept https://varecha....

Jablkovo-kapustový šalát
Kapustu narežem na kratšie veľmi tenké rezance. Osolím a nechám dlhšie stáť, aby trošku zmäkla....

Zelerová polievka
Zeler a cibuľu pokrájame na menšie kúsky. Zeleninu opražíme v hrnci na masle, podlejeme vývarom,...

Zapečená krupica so slaninou
Vôňa a chuť tejto pochúťky z nášho dávneho detstva, sú spojené s pamiatkou na moju úžasnú babičku z mamkinej strany, nami „smarkatými kotňakmi“ familiárne ale nežne oslovovanú lady Ann....

Vaječné ragú
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, necháme speniť a postupne za stáleho miešania prilievame...

Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa...

Plnený kysnutý marhuľový koláč
Chutný letný marhuľový koláč, výborný na prázdninové výlety pre celú rodinu. Môžeme ho naplniť makom,...

Prirodné rezne s pečiarkami
Pridávam ďalšie recepty nielen pre hubárov a tých čo majú radi huby.

Pikantná šafranová hruška v župane
Hrušky ošúpeme a uvaríme do polomäkka v džúse, do ktorého pridáme šafran. Hrušky vysušíme servítkou a...

Syrová roláda s olivou
Táto roláda sa u nás pripravuje na rôzne rodinné stretnutia. Oslavy narodenín, rodinné posedenie so...

Sladká klíčková bomba
Ako začať :D No asi tak, že po obede som mala chuť na niečo sladké ale...

Velikonoční bochánek
Tento recept mám od mojej mamy z Chabařovic u Ústí nad Labem, robievala ho každý rok,...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Kávové rezy
Dva plechy vymažeme. Na dosku nasypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme cukor, kakao,...

Mriežkovaný koláč s makovou plnkou
Muku zmiešame s cukrom, pridame postruhane maslo, vajce, sodu bikarbonu a vypracujeme cesto. Jednu tretinu cesta...

Praženica pre nežnú ½ s chlopskými šmakmi
Uznajte, že nie každá praženica je praženica! Aj nežnejšia ½ ľudstva má dni, keď šľahačku...

Pšenová polievka
Mrkvu a petržlen uvaríme vo vode do mäkka. Pšeno tri krát obaríme horúcou vodou. Mrkvu...

Zapekaná strukovinová zmes
Tento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r. 1990. Jedlo sme jedli v našej...

Moravanka do šalátov
Moravanku zaváram každý rok. Je to výborný polotovar do šalátov. Trocha to dá viac práce, ...

Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri
Na čerstvé huby z okolia mojich rodných Košíc si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať, ...

Sičené hríby
Sušené hríby namočíme v teplej vode alebo vývare, kým nezmäknú. Potom ich posekáme mixérom nadrobno....

Ražniči z králika s uhorkovou raitou
Filety z králika umyjeme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme olej a tandori zmes, ...