Mrkvové guľky

hanina - bez fotkyhanina, 10. mája 2010
Mrkvové guľky
Foto: hanina

Mrkvové guľky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu alebo doplnené piškótami ako dezert. Ak chceme viac šťavy narajbeme mrkvu ako na zemiakovú babu.

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Mladú mrkvičku nastrúhame na najmenších slzičkách alebo narajbeme ako na zemiakovú babu. Pridáme šťavu z jedného pomaranča. Podávame k mäsu.

  2. 2

    Ak mrkvy zostane veľa doplníme rozmrvenými detskými piškótami tak, aby sa nám dali tvarovať malé guľky, ktoré obalíme v nastrúhanom kokose. Môžeme pravdaže aj hneď pripraviť ako dezert. Vyskúšala som pridávať aj vanilínový cukor ale nedoporučujem. Najlepšie sú takéto.

Diskusia k receptu

frezia68
Asi urobím s rezňom pečeným v rúre a už bez inej prílohy-dobrý nápad Haninka :-)))
hanina
@frezia68 Takto nemusíš robiť guľky. Len lyžicou kôpky a budeš mať výborný šalátik.
frezia68
Jasné,že nie na sladko,len šalátik,ale aj s tou pomarančovou šťavou :-)))
marlen
milá@hanina , ešte to môžeš skúsiť aj s citrónovou šťavou, soľou a pár kvapkami tabasca....vtedy ale lepšie strúhať jemne, alebo julien....
marlen
no skús aj tie pomarančové s tým tabaskom....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia