Foto: hanina
Mrkvové guľky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu alebo doplnené piškótami ako dezert. Ak chceme viac šťavy narajbeme mrkvu ako na zemiakovú babu.
Postup
-
1
Mladú mrkvičku nastrúhame na najmenších slzičkách alebo narajbeme ako na zemiakovú babu. Pridáme šťavu z jedného pomaranča. Podávame k mäsu.
- 2
Ak mrkvy zostane veľa doplníme rozmrvenými detskými piškótami tak, aby sa nám dali tvarovať malé guľky, ktoré obalíme v nastrúhanom kokose. Môžeme pravdaže aj hneď pripraviť ako dezert. Vyskúšala som pridávať aj vanilínový cukor ale nedoporučujem. Najlepšie sú takéto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu