Foto: stefanm
Chcel som si urobiť šošovicový prívarok a zistil som,že nemám doma šošovicu. :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky ryby (ja som mal "falošného" mrazeného lososa!) osolíme , ochutíme korením na ryby a ...
-
2
... opečieme na pomastenej panvici.Opečenú rybu odložíme do tepla a ...
-
3
...do výpeku pridáme ...
-
4
... roztlačenú treščiu pečeň aj s olejom.(Tresčia pečeň je bohatým zdrojom vitamínu B5 = kyseliny pantoténovej. Medzi jeho hlavné funkcie patria: - je to antistresový vitamín !! - zúčastňuje sa na odstraňovaní jedov a vylučovaní liekov z tela - podporuje imunitný systém slizníc, rast vlasov, ukladanie farbív vo vlasoch - podieľa sa na regulovaní látkovej premeny kožných buniek - redukuje pooperačný šok - zvyšuje plodnosť - podporuje dlhovekosť - vedeli ste to??? ja nie !! )
-
5
Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme.Podlejeme a krátko prevaríme.Dohustíme smotanou rozmiešanou s múkou , precedíme , ...
-
6
... pridáme trochu masla a dosolíme a dochutíme.Necháme prejsť varom a podávame.
-
7
Podával som s cestovinou tipu "Aglio e Olio"(olivový olej,cesnak,chilly) a ...
-
8
... zapíjal vínkom.Nerád sa chválim , ale pochutil som si!!!A to som chcel robiť šošovicový prívarok ale nemal som doma šošovicu ! :)
Bolo mi ľúto drahého kúska lososa v mrazáku,no nechcela som riskovať.Akosi som si nevedela vybrať vhodný recept.
No myslím,že si mi svojim dnešným receptom pomohol.
Treščie jatra v chladničke mám a preto vyskúšam tvoj recept.Urobím ho v nedeľu.Nech je to aspoň trochu slávnostné.
Myslela som si,žeopečiem zemiačky,ale nie.!!! Všetko urobím tak ako si to spracoval ty.
Aspoň keď mi niečo neviňde,budem sa mať na čo vyhovoriť. xixixi
Vďaka za recept
1*******************************************************
1*******************************************************
;D))