Jaternicová kaša zo sójového mäsa

olga42 - fotkaolga42, 4. septembra 2011
Jaternicová kaša zo sójového mäsa
Foto: olga42

Je to dietný recept.

3-4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrček
1 baliček
pol šalky uvarená
1 ks nasekaná
1 KL
trošku
pol KL sušený
1 dcl
podla toho kolko chceme navarit




Postup

  1. 1

    Sojový granulát zalejeme horucou vodou do nej dáme ,trošku čierneho korenia,pokrajaný stručik cesnaku,soľ.Uvarime asi tak 10 minut.Ocedíme a necháme vychladnut,cesnek vyberieme.Krupky si možeme zaliat večer a ráno uvariť.Ryžu uvaríme tiež.Na panvici si speníme cibulku a opečieme sojový granlát,dochtíme korením,soľou.cesnakovým korením a grilovacim.Uvarenu ryžu,krupky a sojovýgranulát zmiešame.Dochutime ešte podla chuti.Všetko opečieme na panvici alebo v rure./ kto chce može dať namiesto sojoveho granulátu pašteku .Podávame buď so zalenonou,šalát,paradajky,uhorkou.Keď sa nám zdá malo mastná speníme ešte na oleji cibuľku a zamiešame./

Diskusia k receptu

evanaaa
Môže byť dobrá, kaša, ja by som dala do nej trošku Zabíjačkového korenia ( tuším od Vitany, no neviem presne). Cibuľku by som spenila na masti, potom by už nebolo treba pridávať, ale to by asi nebolo diétne, no, ak to má by chutné, by mi to nevadilo.
mamatata2
@olga42 , prijmi moju pochvalu, za tento recept, lebo je zdravý, nie drahý a iste chutný, ale aj za Tvoj životný prístup, ktorý si nám odhalila pri tvojej vizitke. Nech je celá rodinka zdravá a ešte veľa krásnych rokov v krásnom a spokojnom manželstve.
klaura
na toto mám veľkú chuť ... ďakujem za výborný receptík, použijem čo najskôr ... :)
julica
Super, toto spravím, len nechcem používať predražené okorenené soli a la grilovacie korenie, preto otázočka: čo obsahuje? (paprika, rasca, sušený cesnak...?)
martamm
Tento recept plne zodpoveda zasadam zdravej vyzivy. urcite vyskusam, ukladam.
mery8658
Je to výborné a rýchle, ja to robievam takto: masť, cibuľka do toho pridám z kauflandu s takým prasiatkom pašteku / overené najlepšia chuť aj vôňa/ a len vo vode uvarenú ryžu /udusená na mastí je veľmi sýpka a tu sa hodí viac taka kašovita/ trocha zabijačkového korenia a na koniec majoranku a pretlačený cesnák. Keď k tomu podáte aj pečené mäsko a kúsok klobásky tak je domáca zabíjačka hotová. A tak ako Olga42 robí zabíjačkovú kašu tak ja robím zabíjačkovú polievku, do varenia krúp pridám karpatský bujón, 1 čili papričku, potom sojovu drť a dochutím zabíjačkovím korením, majorankou, cesnakom a celkom na koniec vidličkou rozšláhanou paštekou, k tomu dobrý krajec chlebika a druhý chod ani netreba je to syte a hlavne výborne! A ešte pre /julica/ keď nechce použivať okorenené soli tak hlavné koreniny na zabijačkovú kašu su: soľ, čierne korenie, majorán a cesnák.
olga42
vyskušam podla teba mery8658 aj tu polievku.Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia