Foto: jody
Odkladám si do mrazáku rôzne kosti, z kuraťa (keď vykosťujem), z krkovice (vždy kupujem s kosťou) a tak podobne. No a keď sa nazbiera Zobraziť celý popisOdkladám si do mrazáku rôzne kosti, z kuraťa (keď vykosťujem), z krkovice (vždy kupujem s kosťou) a tak podobne. No a keď sa nazbiera riadna kôpka, šup s nimi do hrnca na dobrú polievku z koštiaľov. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Akékoľvek koštialiky, tu z krkovice a z kuraťa (aj s kuracími kožami) dáme variť s celou cibuľou, korením, kurkumou, vňaťou, klobúčkami paprík a soľou.
-
2
Nachystáme si zeleninku a nakrájame ju na menšie kúsočky.
-
3
Kosti varíme až do úplného zmäknutia mäsa a potom všetko vyberieme, môžeme aj precediť. Oberieme mäso a mohli by sme ho prípadne aj vrátiť do hotovej polievky, keby sme ho ešte horúce nepohltali s horčicou a chlebom. A my sme ho veru pohltali, ani sme sa nesnažili tváriť, že je to predjedlo a zblajzli sme ho postojačky pri kuchynskej linke. :-)
-
4
Do kosťového vývaru pridáme vodu a zeleninu a varíme ďalej.
-
5
Z vajíčka, oleja, bikarbóny, soli a múky urobíme hustejšie cestíčko, ale aby ešte zostalo trochu tekuté a necháme ho uležať, kým sa uvarí zelenina.
-
6
Do polievky zavaríme cesto - prelievame ho cez vidličku. Nasypeme ešte hodnú dávku vňate a povaríme ešte zo 5 minút.
-
7
Nakoniec naložíme koľko komu chutí. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu