Koštialiková polievka fotorecept

jody - fotkajody, 17. februára 2011
Koštialiková polievka (fotorecept)
Foto: jody

Odkladám si do mrazáku rôzne kosti, z kuraťa (keď vykosťujem), z krkovice (vždy kupujem s kosťou) a tak podobne. No a keď sa nazbiera Zobraziť celý popisOdkladám si do mrazáku rôzne kosti, z kuraťa (keď vykosťujem), z krkovice (vždy kupujem s kosťou) a tak podobne. No a keď sa nazbiera riadna kôpka, šup s nimi do hrnca na dobrú polievku z koštiaľov. :-)

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

kúsok




Postup

  1. 1

    Akékoľvek koštialiky, tu z krkovice a z kuraťa (aj s kuracími kožami) dáme variť s celou cibuľou, korením, kurkumou, vňaťou, klobúčkami paprík a soľou.

    Koštialiková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme si zeleninku a nakrájame ju na menšie kúsočky.

    Koštialiková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kosti varíme až do úplného zmäknutia mäsa a potom všetko vyberieme, môžeme aj precediť. Oberieme mäso a mohli by sme ho prípadne aj vrátiť do hotovej polievky, keby sme ho ešte horúce nepohltali s horčicou a chlebom. A my sme ho veru pohltali, ani sme sa nesnažili tváriť, že je to predjedlo a zblajzli sme ho postojačky pri kuchynskej linke. :-)

    Koštialiková polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do kosťového vývaru pridáme vodu a zeleninu a varíme ďalej.

    Koštialiková polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z vajíčka, oleja, bikarbóny, soli a múky urobíme hustejšie cestíčko, ale aby ešte zostalo trochu tekuté a necháme ho uležať, kým sa uvarí zelenina.

    Koštialiková polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do polievky zavaríme cesto - prelievame ho cez vidličku. Nasypeme ešte hodnú dávku vňate a povaríme ešte zo 5 minút.

    Koštialiková polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec naložíme koľko komu chutí. Prajem dobrú chuť.

    Koštialiková polievka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

honestka
Jody, skus raz vsetky tieto kostiale najprv zapiect v rure a potom urob polievku. Takto si robim do zasoby aj redukciu Consommé ktora je vzdy takto poruke. Polievka bez kosti je nikdy nie taka dobra ako s nimi, mas pravdu.
jarunka
Ta polievocka "pise" je krasna a urcite velmi chutna.
mamatata2
Polievočka je prekrásna a kucháročka šikovná a šporovlivá. Tak to má byť.
pivonka
Jody, ty sa mi páčiš - to ako opisuješ "predjedlo", tiež odkladám rôzne kosti. A veľmi sa mi páči aj tvoja polievočka. Určite ju vyskúšam.
sovka62
Teda, Jody, ty mi robíš chute! Som polievková a polievka s kosťami, takú mám veľmi rada. Len kože z kuraťa do nej nedávam, šetrnosť - nešetrnosť, zdravie je prednejšie, takže kože končia v koši. A oblizovať koštialiky, to je to pravé. Také do mäkka uvarené zvyšky mäsa na kosti sú pre mňa lepšie ako rezeň. Ani chren k nim nemusím bezpodmienečne mať, aj keď s ním je to to pravé.
jerica
polievky varím často,zbožňujem z domácej sliepky,dnes sme mali zelerovú,Tvoja je ako liečik pri chrípke:-)
jarunka
Vynikajuca polievocka. Tiez robim taku, ponej uz ani druhe nemusim. Dam si aj 2 taniere.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia