Citrónový sorbet s vyprážanou hruškou

Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 29. augusta 2010
Citrónový sorbet s vyprážanou hruškou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

6 dl
2 dl
200 g
0,6 dl
100 g
300 g
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    V hrnci zmiešame vodu, cukor a sirup, privedieme do varu a vychladíme. Pridáme citrónovú šťavu, riadne premiešame a dáme asi na 2 a pol hodiny odstáť. Vlejeme do zmrzlinovača a vyrobíme sorbet.

  2. 2

    Hrušky nakrájame na plátky a obalíme v sezame a hnedom cukre. Vyprážame na oleji a necháme riadne odkvapkať, alebo ich osušíme papierovým obrúskom.

  3. 3

    Malinové pyré urobíme tak, že rozmixujeme maliny a precedíme cez gázu, aby sme sa zbavili jadierok. Zohrejeme glukózový sirup a pridáme šťavu z malín. Necháme spolu prevrieť a dáme vychladiť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia