Citrónový sorbet s vyprážanou hruškou
Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 29. augusta 2010
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 29. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
V hrnci zmiešame vodu, cukor a sirup, privedieme do varu a vychladíme. Pridáme citrónovú šťavu, riadne premiešame a dáme asi na 2 a pol hodiny odstáť. Vlejeme do zmrzlinovača a vyrobíme sorbet.
- 2
Hrušky nakrájame na plátky a obalíme v sezame a hnedom cukre. Vyprážame na oleji a necháme riadne odkvapkať, alebo ich osušíme papierovým obrúskom.
- 3
Malinové pyré urobíme tak, že rozmixujeme maliny a precedíme cez gázu, aby sme sa zbavili jadierok. Zohrejeme glukózový sirup a pridáme šťavu z malín. Necháme spolu prevrieť a dáme vychladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu