Bezlepkové tvarohové buchty
Bezlepkové tvarohové buchty

Bezlepkové tvarohové buchty

janeg - fotkajaneg, 7. júla 2020
Bezlepkové tvarohové buchty
Foto: janeg

Výborné tvarohové buchty bez lepku, laktózy a vajec.

17
porcií
70 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

260 g
100 ml
20 g čerstvé
1 PL
 štipka
50 ml
Plnka:
180 g
1 1/2 PL
1/2 bal.
hrsť
Na potretie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Necháme vzísť kvások.

  2. 2

    Kvások osolíme a pridáme zvyšné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.

  3. 3

    Medzitým si môžeme pripraviť plnku, aby sa chute spojili. V miske zmiešame nami zvolené suroviny. Tu sa medze naozaj nekladú, tvaroh môžete ochutiť podľa vašej chuti. Dôležité je, aby plnka nebola príliš tekutá.

    Bezlepkové tvarohové buchty  - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 cm a pohárom namočeným v múke vykrojíme kolieska. Tie jemne rukou roztlačíme po okrajoch a na každý dáme lyžičku plnky. Opatrne zabalíme do guľky a ukladáme na vymastený pekáč/zapekaciu misu, potrieme mliekom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme na 170° asi 35 minút.

  5. 5

    Teplé môžeme potrieť kokosovým olejom alebo maslom, prikryjeme papierom na pečenie a utierkou, aby ostali pekne vláčne.

    Bezlepkové tvarohové buchty  - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Obdivuhodný výkon za dodržení podmínek bez laktózy a bez lepku, takto se dopracovat k buchtám /tvarom aj chuťou/ je zázrak. Klobouk dolú!