Bezlepkové tvarohové buchty
Výborné tvarohové buchty bez lepku, laktózy a vajec.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 260 g |
|
| 100 ml |
|
| 20 g čerstvé |
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
| 50 ml |
|
| Plnka: | |
| 180 g |
|
| 1 1/2 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| hrsť |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Necháme vzísť kvások.
- 2
Kvások osolíme a pridáme zvyšné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- 3
Medzitým si môžeme pripraviť plnku, aby sa chute spojili. V miske zmiešame nami zvolené suroviny. Tu sa medze naozaj nekladú, tvaroh môžete ochutiť podľa vašej chuti. Dôležité je, aby plnka nebola príliš tekutá.
- 4
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 cm a pohárom namočeným v múke vykrojíme kolieska. Tie jemne rukou roztlačíme po okrajoch a na každý dáme lyžičku plnky. Opatrne zabalíme do guľky a ukladáme na vymastený pekáč/zapekaciu misu, potrieme mliekom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme na 170° asi 35 minút.
- 5
Teplé môžeme potrieť kokosovým olejom alebo maslom, prikryjeme papierom na pečenie a utierkou, aby ostali pekne vláčne.
Tiež tvarohové buchty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem, bol to boj :D