Foto: archaa
Musím sa vám priznat, ze na tieto kométky som sa velmi tesila.Vyzerajú tak velmi vianocne a hlavne sú strasne dobré.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
200 g |
|
PLNKA: | |
2 ks |
|
75 g |
|
75 g |
|
1 CL |
|
1 ks |
|
25 g |
|
OKREM TOHO: | |
|
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Z ingrediencií na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút odlezat do chladu. Na pomúcenej doske cesto vyválame valcekom a vykrajujeme z neho kométky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pecenie. Pripravíme si plnku a to tak, ze vyslaháme bielky dotuha a pomaly vmiesavame ostatné prísady na plnku. Tú narstvíme na vykrojené kométky a pecieme v predhriatej rúre na 175 stupnov asi 12-15 minút. Potom vyberieme a necháme dobre vychladit. Studené posypeme práskovým cukrom a pofrkame roztopenou varovou cokoládou a chvost kométky ozdobíme lieskovým orechom. Ja som ho pripevnila este namocením do cokolády a polozila na kométku, aby drzal.
p=plnka
o=ozdoba