Musím sa vám priznat, ze na tieto kométky som sa velmi tesila.Vyzerajú tak velmi vianocne a hlavne sú strasne dobré.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 200 g |
|
| PLNKA: | |
| 2 ks |
|
| 75 g |
|
| 75 g |
|
| 1 CL |
|
| 1 ks |
|
| 25 g |
|
| OKREM TOHO: | |
|
|
|
| 50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z ingrediencií na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút odlezat do chladu. Na pomúcenej doske cesto vyválame valcekom a vykrajujeme z neho kométky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pecenie. Pripravíme si plnku a to tak, ze vyslaháme bielky dotuha a pomaly vmiesavame ostatné prísady na plnku. Tú narstvíme na vykrojené kométky a pecieme v predhriatej rúre na 175 stupnov asi 12-15 minút. Potom vyberieme a necháme dobre vychladit. Studené posypeme práskovým cukrom a pofrkame roztopenou varovou cokoládou a chvost kométky ozdobíme lieskovým orechom. Ja som ho pripevnila este namocením do cokolády a polozila na kométku, aby drzal.









p=plnka
o=ozdoba