Kométky

archaa - fotkaarchaa, 4. decembra 2011
Kométky
Foto: archaa

Musím sa vám priznat, ze na tieto kométky som sa velmi tesila.Vyzerajú tak velmi vianocne a hlavne sú strasne dobré.

40
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 ks
100 g
1 ks
2 PL
200 g
PLNKA:
2 ks
75 g
75 g
1 CL
1 ks
25 g
OKREM TOHO:
50 g




Postup

  1. 1

    Z ingrediencií na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút odlezat do chladu. Na pomúcenej doske cesto vyválame valcekom a vykrajujeme z neho kométky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pecenie. Pripravíme si plnku a to tak, ze vyslaháme bielky dotuha a pomaly vmiesavame ostatné prísady na plnku. Tú narstvíme na vykrojené kométky a pecieme v predhriatej rúre na 175 stupnov asi 12-15 minút. Potom vyberieme a necháme dobre vychladit. Studené posypeme práskovým cukrom a pofrkame roztopenou varovou cokoládou a chvost kométky ozdobíme lieskovým orechom. Ja som ho pripevnila este namocením do cokolády a polozila na kométku, aby drzal.

Diskusia k receptu

lia66
Nó, toto vyzerá famózne-ukladám!...len ešte taká otázočka-od bielkov(vrátane nich) začína plnka?
babidka
mila @archaa , recept je naozaj dobry a uz sa na tie kometky tesim :-) Ale/ ak mozem poradit/ skus sa vratit naspat na editaciu receptu a trosku uprav suroviny . Treba tam vsunut nejaky "predelovnik" aby bolo jasne , kde konci cesto a kde zacina plnka .Pre menej skusene to urcite bude problem ako "prerozdelit " suroviny .
archaa
babidka, dakujem za upozornenie a skúsim to sprehladnit
marikafil
Diky za upresnenie, ja som dosť dlho čumela na to c-p-o, najprv som myslela, že to je preklep - ale 3x??? - a po prečítaní receptu, ktorý je nanešťastie veľmi stručný, som si tak sama pre seba povedala, že to asi značí to, čo si už teraz aj sama vysvetlila. Tvoje recepty vyzerajú dobre, len majú jednu chybu - sú naozaj veľmi stručné a keď nie je fotopostup, pre niektorých menej skúsených sú ťažko napodobiteľné. Ale tieto vyskúšam celkom určite.
redakcia
@archaa , tenotospôsob oddelenia surovín nie je práve šťastný. Názvy surovín by mali byť jednotné, na rozdelenie surovín ich treba poposúvať. Do prvého riadku daj cesto: , riadok pod tým prvú surovinu na cesto a pokračuj. Dvojbodka ti text zvýrazní, pod to daj suroviny na cesto. Potom do pokračuj Plnka: , pod to suroviny na plnku atď.
orchidea
Recept ma zaujal, len ten rozpis surovín je ozaj neprehľadný, bolo by dobre keby si to upravila ako radí aj redakcia. Ináč recept super, hviezdičky krásne a myslím, že ich aj upečiem, je to niečo nové pre mňa.
archaa
Dakuje redakcii aj vam a snád uz je rozpis v poriadku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia