Šťavnaté mäsko na zemiakoch

mia111111 - bez fotkymia111111, 28. októbra 2009

Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa aj s bratom a otcom nevedeli dočkať, kedy to Zobraziť celý popisTento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa aj s bratom a otcom nevedeli dočkať, kedy to už bude hotové. Neuveriteľne krásne rozvoniaval celý byt. A málokedy zostalo niečo na večeru. A teraz aj moja rodina má rovnaké prežitk

5
porcií
15 min minút
príprava
80 min minút
na 220 °C

Suroviny

5  ks
 podľa nádoby
1 ks
2  dl
 akurát
1  dcl
1




Postup

  1. 1

    Očistime si zemiaky, tak aby dno nádoby, v ktorej jedlo budeme piecť bola kompletne zasypaná zemiakmi. Zalejeme tochou oleja posypeme soľou a mletou rascou a premiešame.

  2. 2

    Krkovičku si dôkladne umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na zemiaky, tak aby boli zemiaky kompletne prikryté mäskom

  3. 3

    Celú plochu kompletne zasypeme hrubou vrstvou postrúhaného syra . Zmiešame si kyslú smotanu so sladkou a polejeme tým vrch , tak aby to bolo komletne zaliate. Myslím, ako po celej ploche. Smotana stečie na spodok misy . Zemiačky tak budú neuveriteľne šťavnaté. Dáme zapiecť. Ako príloha sa dá použiť naozaj čokoľvek, ale my máme najradšej broskyňový kompot, alebo čerstvý zeleninový šalát. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia