Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa aj s bratom a otcom nevedeli dočkať, kedy to Zobraziť celý popisTento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa aj s bratom a otcom nevedeli dočkať, kedy to už bude hotové. Neuveriteľne krásne rozvoniaval celý byt. A málokedy zostalo niečo na večeru. A teraz aj moja rodina má rovnaké prežitk
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Očistime si zemiaky, tak aby dno nádoby, v ktorej jedlo budeme piecť bola kompletne zasypaná zemiakmi. Zalejeme tochou oleja posypeme soľou a mletou rascou a premiešame.
- 2
Krkovičku si dôkladne umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na zemiaky, tak aby boli zemiaky kompletne prikryté mäskom
- 3
Celú plochu kompletne zasypeme hrubou vrstvou postrúhaného syra . Zmiešame si kyslú smotanu so sladkou a polejeme tým vrch , tak aby to bolo komletne zaliate. Myslím, ako po celej ploche. Smotana stečie na spodok misy . Zemiačky tak budú neuveriteľne šťavnaté. Dáme zapiecť. Ako príloha sa dá použiť naozaj čokoľvek, ale my máme najradšej broskyňový kompot, alebo čerstvý zeleninový šalát. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu