Jemná pórová polievočka

bublika - fotkabublika, 12. apríla 2011

Výborná jarná polievočka :)

15 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    na oleji speníme jarnú cibuľku a pór nakrájaný na jemno (môžete dať iba bielu časť ale ja som dala celý aby to bolo pekne farebné). nedusíme dlho aby pór nezhnedol, zalejeme bujónom(najlepšie zeleninovým ale môže byť aj kurací ak nemáte zeleninový) a necháme cca 10 minút variť na jemnom ohni. ak treba dochutíme soľou a korením (ak jedia malé deti stačí ten bujón, korenie som dala biele ale pozor je o niečo silnejšie než čierne).

  2. 2

    po cca 10 minútach dáme do polievky celé črievko syru(alebo trojuholníkový syrokrém) a počkáme, kým sa rozpustí. potom pridáme sladkú smotanu(ja dávam jednu malú úplne stačí). polievočka získa jemnú chuť.

  3. 3

    tip 1: na vrch polievky môžeme nasypať na prúžky nakrájané prosciutto (alebo schwarzwaldskú šunku) pre tých, ktorým chýba mäsko :) tip 2: ak chceme aby bola polievka hustejšia môžeme tam nakrájať na malé kúsky zo tri štyri zemiaky

  4. 4

    dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia