Medovníčky fotorecept

martula22 - bez fotkymartula22, 3. decembra 2010
Medovníčky (fotorecept)
Foto: martula22

Po upečení nestvrdnú, recept je veľmi jednoduchý.

80
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Suroviny

550 g
3 ks
300 g
1 čl
2 čl
150 g
100 g, mleté
z 1/2




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré odložíme postáť na pár hodín. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm,vykrajujeme a potierame žĺtkom. Upečieme pri 150 C cca 10 min. / vyjde na 4-5 plechov/

Diskusia k receptu

janazjarku
Dnes som pozerala reláciu o perníčkoch a pani čo to predvádala mala podobný recept a odporúčala cesto odležať až 2 týždne !! No pripustila minimálnu dobu 24 hodín..ja som perníčky nikdy nepiekla, ale zdá sa , že skúsim.
danenka
na akom programe bola ta relácia o pečení medovníčkov
tetrisss
Korenie je zmes najma skorice, hrebickov, badianu, anizu a pod. Da sa kupit hotove.
celka
Tvůj recept jsem si uložila do své KK.
marienka44
@Martula22 , ja som vcera zarobila cesto na medovnícky a je v chladnicke. Pouzila som hnedý trstinový cukor a med a múku na pečenie chleba z Jednoty /je to zmes ražnej a pšeničnej múky/. Aj trochu mletych orechov som pridala do cesta od oka. Dúfam, ze sa podaria. :-) Piecť planujem zajtra.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia