Perník - super rýchly, nadýchaný a jednoduchý
Príprava tohto perníku naozaj potrvá najviac 10 minút. K tomu tá famózna, neporovnateľná chuť klasického perníku, ktorá Vám pripomenie babičku.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 180 ml (alebo repkový) | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL (akýkoľvek) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rúru predhrejeme na 180 °C. Vo veľkej miske alebo hrnci ručne alebo mixérom zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
- 2
 Na maslom vytretý a múkou vysypaný veľký plech vylejeme cesto a zahladíme, aby bolo rovnomerné. Dáme piecť na cca 15 minút alebo kým špáradlo po zapichnutí do koláča nebude suché.
- 3
 Zatiaľ čo sa pečie koláč si pripravíme polevu. Na jemnom plameni zohrejeme smotanu na šľahanie. Pozor, aby nevrela a aby sa zospodu nepripálila. Keď sa zo smotany parí, čiže je dostatočne horúca, nasypeme do nej nasekanú čokoládu. Minútu necháme postáť a potom zamiešame. Proces opakujeme, kým čokoláda nebude kompletne roztopená.
- 4
 Keď je koláč dopečený a mierne vychladnutý (cca 15 minút), rovnomerne naň nalejeme polevu. Koláč kľudne podávajte aj za tepla. Dobru chuť!
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu