Perník - super rýchly, nadýchaný a jednoduchý
Príprava tohto perníku naozaj potrvá najviac 10 minút. K tomu tá famózna, neporovnateľná chuť klasického perníku, ktorá Vám pripomenie babičku.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
300 g |
|
180 ml (alebo repkový) |
|
400 ml |
|
1 ČL |
|
3 PL (akýkoľvek) |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
250 ml |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Vo veľkej miske alebo hrnci ručne alebo mixérom zmiešame všetky ingrediencie na cesto.
- 2
Na maslom vytretý a múkou vysypaný veľký plech vylejeme cesto a zahladíme, aby bolo rovnomerné. Dáme piecť na cca 15 minút alebo kým špáradlo po zapichnutí do koláča nebude suché.
- 3
Zatiaľ čo sa pečie koláč si pripravíme polevu. Na jemnom plameni zohrejeme smotanu na šľahanie. Pozor, aby nevrela a aby sa zospodu nepripálila. Keď sa zo smotany parí, čiže je dostatočne horúca, nasypeme do nej nasekanú čokoládu. Minútu necháme postáť a potom zamiešame. Proces opakujeme, kým čokoláda nebude kompletne roztopená.
- 4
Keď je koláč dopečený a mierne vychladnutý (cca 15 minút), rovnomerne naň nalejeme polevu. Koláč kľudne podávajte aj za tepla. Dobru chuť!
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu