Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perník - super rýchly, nadýchaný a jednoduchý

fatim - fotkafatim, 30. marca 2022

Príprava tohto perníku naozaj potrvá najviac 10 minút. K tomu tá famózna, neporovnateľná chuť klasického perníku, ktorá Vám pripomenie babičku.

30
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
300 g
180 ml (alebo repkový)
400 ml
1 ČL
3 PL (akýkoľvek)
1 bal.
3 PL
2 ks
Poleva:
250 ml
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Vo veľkej miske alebo hrnci ručne alebo mixérom zmiešame všetky ingrediencie na cesto.

  2. 2

    Na maslom vytretý a múkou vysypaný veľký plech vylejeme cesto a zahladíme, aby bolo rovnomerné. Dáme piecť na cca 15 minút alebo kým špáradlo po zapichnutí do koláča nebude suché.

  3. 3

    Zatiaľ čo sa pečie koláč si pripravíme polevu. Na jemnom plameni zohrejeme smotanu na šľahanie. Pozor, aby nevrela a aby sa zospodu nepripálila. Keď sa zo smotany parí, čiže je dostatočne horúca, nasypeme do nej nasekanú čokoládu. Minútu necháme postáť a potom zamiešame. Proces opakujeme, kým čokoláda nebude kompletne roztopená.

  4. 4

    Keď je koláč dopečený a mierne vychladnutý (cca 15 minút), rovnomerne naň nalejeme polevu. Koláč kľudne podávajte aj za tepla. Dobru chuť!

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha