Zemiakový šalát
Zemiakový šalát

Zemiakový šalát s fazuľkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 21. decembra 2022
Zemiakový šalát s fazuľkou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg šalátové (malé)
50 ml
30 ml
100 ml silný
2 PL
100 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka a ešte teplé ich olúpeme a nakrájame.

  2. 2

    V mise vyšľaháme ocot s olivovým olejom, hovädzím vývarom a horčicou. Pridáme nakrájané zemiaky, zľahka premiešame a necháme odstáť, aby dresing vsiakol do teplých zemiakov. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne dosladíme cukrom.

  3. 3

    Medzitým povaríme zelenú fazuľku asi 2 minúty vo vriacej osolenej vode, potom ju zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Fazuľku spoločne s najemno nakrájanou cibuľou a natrhanou čakankou pridáme do misy k zemiakom a zľahka premiešame.

Diskusia k receptu