Zemiakový šalát s fazuľkou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 21. decembra 2022
mesačník Varecha, 21. decembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka a ešte teplé ich olúpeme a nakrájame.
- 2
V mise vyšľaháme ocot s olivovým olejom, hovädzím vývarom a horčicou. Pridáme nakrájané zemiaky, zľahka premiešame a necháme odstáť, aby dresing vsiakol do teplých zemiakov. Podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne dosladíme cukrom.
- 3
Medzitým povaríme zelenú fazuľku asi 2 minúty vo vriacej osolenej vode, potom ju zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Fazuľku spoločne s najemno nakrájanou cibuľou a natrhanou čakankou pridáme do misy k zemiakom a zľahka premiešame.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu