Domáca gulášová polievka
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci opražíme na troche masti slaninu nakrájanú na menšie kocky. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Po chvíli dodáme papriku nakrájanú na menšie kocky a mrkvu narezanú na kolieska. Zalejeme vodou a necháme variť asi 20 minút.
- 2
K zelenine potom pridáme mäso nakrájané na kocky, dolejeme vodu tak aby bola asi 2 cm nad mäsom a necháme variť domäkka. Ak sa voda odparí, podľa potreby dolievame. Ochutíme gulášovým korením, osolíme a okoreníme.
- 3
Pred dokončením pridáme zemiaky nakrájané na kocky a prilejeme ešte vodu. Necháme variť asi pol hodiny. Nakoniec zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom (najemno ako na bryndzové halušky) a nechám variť ešte pár minút.
- 4
Podľa potreby polievku ešte dochutíme a pridáme trochu chilli ak ju chcete mať trochu pikantnejší.
Tiež gulášová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kvoli detom je to v tejto verzii, ináč robím aj pravú guľášovú s paprikou a bez tej zeleniny :)