Zapekané rožky s Nivou a klobáskou
Tento recept som si obľúbil ešte za čias komančov, jednoduché, rýchle a lacné pohostenie pre...
Plnená paprika
Najčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky. Až do...
Hovädzie na zeleri a zázvore
Na cibuli osmažené dorůžova mírně orestujeme celer nakrájený na malé kostičky, přidáme nastrouhaný zázvor a mírně...
Tvarohový koláč s čokoládou a sušenými slivkami
Strúhaný tvarohový koláč pozná takmer každý, chcela som trocha zmenu, celkom sa zadarilo, zmizol za...
Zázvorové medovníčky
Na tento recept som sa odhodlavala už pár rokov. Recept pochádza s knižky Med a jeho...
Výborný chlebík
Večer som našla na internete recept na tento chlebík a nedalo mi ho hneď nevyskúšať...
Čerešňový koktail
Kedže je sezona čerešní urobila som malej kokteil z nich... doteraz ma to vobec nenapadlo, takto...
Moja krtkova torta
Túto tortu som si upravila z klasického receptu pridaním väčšieho množstva surovín a tiež malou úpravou plnky...
Lángoše
Langoše 1kg polohrubej muky, 1/2l mlieka , 1 kyslá smotana (250ml) , 50g droždia , štipka soli...
Tvarohová žemľovka s čučoriedkami
Manžel mal chuť na žemľovku. Spravila som mu ju s čučoriedkami. Tento rok som ich...
Kapustníky mojej babky
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď...
Pečená fašírka
Cibuľu nakrájame na kocky (veľkosť podľa chuti), zmiešame s mäsom, vajíčkami, strúhankou a korením....
Smotanový ryžový nákyp
Ryžový nákyp je vraj jedlo, ktoré môžete len milovať alebo nenávidieť. Ja ho teda milujem....
Rezne obaľované v pohánkovej strúhanke
Nejskôr, najlepšie deň vopred si osolíme a okoreníme grikorením rezne a pokvapkáme olejom a dáme do chladničky,...
Králičie stehná v šalviovej omáčke
Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote –...
Zelerové karbonátky podľa Kuščika
Kuščik, to je po „vihodňarski“ troška a Troška, Zdeněk, je réžisér a dobrý! Nie...
Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....
Fazuľová haruľa
Fazuľu a šošovicu predvaríme. Keď sú strukoviny uvarené, necháme ich vychladnúť a scedíme. Nakrájame...
Plnené grahamové rožky
Zdravšie pečivo si v poslednom čase pečiem často, dnes pre zmenu plnené...
Hubový perkelt s nokerľami
Keďže je práve teraz sezóna húb a nevieme čo s nimi (máme už pozavárane, nasušené a...
Pomarančový džús
S touto receptúrou som chcel v minulosti podnikať, no hygiene vadilo, že nie je sýtený...
Bravčové rebierka spod šibenice - vihodňarske šviňske reberka
Čas predvianočný bol aj u nás v Košiciach, pod Šibenou horou- časom domácich zabíjačiek. Môj...