Foto: kajusiqq
Mäteník, recept mam z knihy Vianoce na Slovensku. Rýchlovka plna vitamínov:).......(Je to vianočný recept. Mala som ho tu už skôr prichystaný, len som Zobraziť celý popisMäteník, recept mam z knihy Vianoce na Slovensku. Rýchlovka plna vitamínov:).......(Je to vianočný recept. Mala som ho tu už skôr prichystaný, len som naň akosi zabudla :).)
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
300 g |
|
40 g |
|
3-4 hrste 300g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
300 ml |
|
podľa chuti |
|
1 kus |
|
4-5 stručiky |
|
4-6 lyžíc |
|
3-4 lyžice |
|
1-2 lyžice |
|
Postup
-
1
vo vode rozmiešame droždie
-
2
Kapustu si nasekáme na drobno(čím drobnejšie tým elpšie sa bude krájať)...šťavu si môžme uchovať ale iba trošku a pridáme potom do koláčika:)
-
3
pridáme múku, vajce, soľ, rascu,kyslú kapustu a vidličkou vymiešame stredne cesto ani nie huste ani nie riedke:).
-
4
Slaninku si nakrájame.
-
5
Cesto vylejeme na vymastený plech,ak chceme taký ako mám na obrázku čiže fajnučky tenučky tak na veľký plech:) necháme chvíľku odpočívať, posypeme nakrájanou slaninkou
-
6
Na potretie si prelisujeme cesnak pridáme olej a vodu so soľou:)
-
7
pečieme priblížne15- 20 minút pri200- 230°C Tu je čerstvo vybratý :)...natrela som ho a ešte na asi 3 minutky strčila späť aby všetci vedeli že dobrota je už n svete:))
Kajusiqq a prečo by si sa mala odhodlávať znova ho upiecť? Veď ešte len začínaš, či nie ?