Kabáč fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 15. marca 2013
Kabáč (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Mäteník, recept mam z knihy Vianoce na Slovensku. Rýchlovka plna vitamínov:).......(Je to vianočný recept. Mala som ho tu už skôr prichystaný, len som Zobraziť celý popisMäteník, recept mam z knihy Vianoce na Slovensku. Rýchlovka plna vitamínov:).......(Je to vianočný recept. Mala som ho tu už skôr prichystaný, len som naň akosi zabudla :).)

60 minút
príprava
30-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

300 g
40 g
3-4 hrste 300g
podľa chuti
podľa chuti
300 ml
podľa chuti
1 kus
4-5 stručiky
4-6 lyžíc
3-4 lyžice
1-2 lyžice




Postup

  1. 1

    vo vode rozmiešame droždie

    Kabáč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu si nasekáme na drobno(čím drobnejšie tým elpšie sa bude krájať)...šťavu si môžme uchovať ale iba trošku a pridáme potom do koláčika:)

    Kabáč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme múku, vajce, soľ, rascu,kyslú kapustu a vidličkou vymiešame stredne cesto ani nie huste ani nie riedke:).

    Kabáč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninku si nakrájame.

    Kabáč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na vymastený plech,ak chceme taký ako mám na obrázku čiže fajnučky tenučky tak na veľký plech:) necháme chvíľku odpočívať, posypeme nakrájanou slaninkou

    Kabáč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na potretie si prelisujeme cesnak pridáme olej a vodu so soľou:)

    Kabáč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pečieme priblížne15- 20 minút pri200- 230°C Tu je čerstvo vybratý :)...natrela som ho a ešte na asi 3 minutky strčila späť aby všetci vedeli že dobrota je už n svete:))

    Kabáč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
hag
hag
Toto vôbec nepoznám,ale musí to byť dobré!
gabriele
je to naozaj dobrota...u nas sa pecie bez slaninky...do cesta sa pridava rasca, cierne korenie, cervena paprika...namiesto vody sa pridava mlieko a smotana...upeceny sa vydatne potrie preprazenym maslom
mimi16
U nás ešte do toho prepraženého masla pridávame jeden - dva rozpučené strúčky cesnaku:-)
motyka
Podľa surovín,ktoré obsahuje, bude to podľa našej chuti. Idem ešte teraz do večere vyskúšať. Všetci sú preč, tak to bude prekvapko.
Kajusiqq a prečo by si sa mala odhodlávať znova ho upiecť? Veď ešte len začínaš, či nie ?
kajusiqq
Ja už som dovarila:D za rok som vyskušala 500 receptov plus som ich aj inovovala:D čiže ja už mam svoje navarené:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia