Adventný veniec fotorecept

ywett - fotkaywett, 6. decembra 2011
Adventný veniec (fotorecept)
Foto: ywett

Prajem Vám všetkým, pekný a pohodový predvianočný čas v tomto adventnom období :-)....tento veniec sme s dcérkou robili po prvýkrát a kedže, ja si Zobraziť celý popisPrajem Vám všetkým, pekný a pohodový predvianočný čas v tomto adventnom období :-)....tento veniec sme s dcérkou robili po prvýkrát a kedže, ja si na tie medovníkové (neviem tak nádherne zdobiť) netrúfam, tak sme to vymysleli takto ;-)....recept na cesto som si dovolila stiahnuť tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/babkin-jablkovy-kolac/13300-recept.html

30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

300g
250g
1/2
10g
2 polievkové lyžice
2
1 čajová lyžička
Na potretie:
1-2




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelíme na 4 rovnaké časti.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobíme 3 rovnaké šulky.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A zapletieme.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme žĺtkom.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zvyšné cesto rozvaľkáme a povykrajujeme hviezdičky a 4 krúžky pod sviečky.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Veniec dáme do tortovej formy (netreba mastiť) a dáme na plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme vykrojené ozdoby, potrieme žĺtkom a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych. Dať pozor na tie ozdoby, tie som vybrala skôr, aby nezhoreli....koláč sa pečie dlhšie.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zatiaľ sme si s dcérkou, spravili ešte ďalšie ozdoby, takto som povykrajovala aj z jablka hviezdičky.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dcérka spravila mašličky, nakrájala som mandarinky na kolieska. Ovocie sme dali ešte len sušiť, tak zatiaľ sme použili čerstvé.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď je veniec upečený, necháme vychladnúť a začíname zdobiť. Ovocie sa dá upevniť s voňavými klinčekami, upečené ozdoby natrieť lekvárom a tak spojiť a kedže venček bude ešte 2 týždne zdobiť náš stôl, tak som dávala aj špendlíky, lebo zjesť ho neplánujeme :-)

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A dáme upečené hviezdičky.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Mašličky.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A túto fotku pre vás, odfotila moja dcérka :-))

    Adventný veniec (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

kaia
To je nadhera, krasa. Si ohromne sikovna, a s takou pomocnickou to ide veru praca od ruky:) Velmi sa mi paci, tak by som ho chcela urobit, len neviem ci si trufam. Uvidim, ci sa odvazim:) Krasny pohodovy predvianocny cas prajem.
nicopopa
Krasné . Ukladám si a na buduce si skusím a ja. Dakujem za inšpiraciu.
dorisa
Iný, ako krásny výtvor som od teba nečakala, zas sa ukázali šikovnice....pekný.
tinca
@cica2 veľmi pekný venček, super si to vymyslela, ja si dávam vysušené citrusy aj na ovocnú vianočnú misu, krásne to prevonia celý byt. Ja som robila medovníkový,čaká na zajtra na zdobenie potom pridám,dúfam že sa mi podarí vyzdobiť, upiekol sa krásne.


alexola
@cica2 parádny venček a krásne farebné fotky (oranžová je spolu so zelenou mojim favoritom), ale určite treba urobiť aj medovníčky:)) mám to pod mojim receptom, že budú tento rok aj u vás :)
sneica
krasny veniec a krasne foto...:) potlesk...
baboja
Je nadherny,a urcite krasne rozvoniava.Nieco podobne urobim na vianocny stol ako ozdobu.Dakujem za inspiraciu.
bibia1
to je krásne, ďakujeme za inšpiráciu - Veronička je šikovná, aj kuchárenka aj fotografka - super
cica2
dievčatá, krásne ďakujem za milé komentáre a pochvaly odovzdám aj dcérke, to bude radosti :-))) @maartinka @veronika353 to je nejedlé, kedže cesto je už tvrdé a sú v ňom napichané aj špendlíky, je len na ozdobu :-) @tinca milý smajlík a už sa teším na ten tvoj medovníkový, to bude nádhera :-) @alexola dobre si pamätáš, áno chystám sa aj na tie tvoje medovníčky, dúfam že aj mne sa tak krásne vydaria ako tebe :-) ....Zdenka, ďakujeme :-)) @kaia ďakujem za krásne prianie, si milá a verím tomu že aj tebe sa venček krásne vydarí, ja som ho tiež robila po prvýkrát, tak ti držím palce :-)....potom napíš
andys
Pekne sa Ti podaril, veď si aj mala šikovnú pomocníčku ;) A nápad je to skvelý :)
katkaszaboova
Krása, nádhera... nenachádzam výstižné slovo pre tvoje umenie, klobúk dolu, je tu plno adventných vencov ale tvoj ma dostal asi najviac, gratulujem!
janger
Spravili ste nadherny vencek! A aj tebe krasny predvianocny cas :-).
sonulienka
ako to, že mi toto ušlo - je to nádhera ste naozaj aj s dcérkou veľké šikulky. Ukladám do KK
cica2
@sonulienka tiež nestíham všetky recepty popozerať, ešte dobre že cez komentáre sa k nim dostaneme.....a krásne ďakujeme:-))
havino
no ten je nádherný, ja som ho tu minulý rok prehliadla, krááásny, tá posledná fotečka je tiež prekrásna, ako aj celý venček , pozdravujem pomocníčku
ywett
krásne ďakujem dievčatá a pozdrav hneď odovzdám :-))
mama3chlapov
ďakujem za inšpiráciu, vyzerá nádherne a ešte aj krásne vonia. Krásne sa chystáte na sviatky. Ja neviem, či vôbec niečo stihnem. Medovníky musia byť a ostatné ako vydá-nevydá. Škoda, že mi tí chlapi jednu dávku už schrúmali :o))). Musím zamiesiť cez víkend na nové.
ywett
@mama3chlapov rado sa stalo a veľmi pekne ďakujem :-)...tento sme robili minulý rok, teraz tiež dáko nestíhame...2x do týždňa mávame volejbalový trening a potom učenie s dcérkou a vypekať na Vianoce, začneme týždeň pred :-)....čo pridávam recepty, tak to tie čo mám na svojom blogu...a tiež plánujem piecť medovníčky, sú krásne voňavé a spoločné pečenie má potom to svoje krásne čaro, tak nech sa aj Vám krásne a dobre darí...a radšej už koláčiky schovaj :-)))
marijanka712
krásný adventý veniec , prekrásna práca jak maminky tak dcérky, dúfam, že tvoja dcéra toto všetko čo s tebou robí si to do svojej hlavičky odkladá a bude tvojou pokračovateľkou , lebo tieto krásne práce skutočne treba ´DALEJ odvovzdávať , veľa sa pri tebe naučí... chvály hodne tento rok som ho neobjavila dúfam, že na rok si ho aj ja upečiem a preto ho odkaladám do rubriky "vianočné"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia