
Ovocné rezy so snehovou prikrývkou
Keď máte veľa kompótov a neviete, čo s nimi, upečte si takýto výborný koláč...

Kanapky s bryndzovou penou
Bryndzu, maslo, papriku vyšľaháme do peny a dochutíme soľou a korením.

Lekvárový koláč zo škvarkového cesta
Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

Tekvicový prívarok
Tento recept mám od kamarátky. Klasický prívarok mi nikdy nechutil, ale tento recept mám rada,...

Plnená paprika pre celú rotu
Už som dávno nerobila plnenú papriku a tak ked už som sa do toho pustila tak som...

Údený hovädzí jazyk v šošovici
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový...

Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...

Jednoduchý demikát
Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....

Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom
... žúžiky, zúziky, žužu, zuzky... takýto guláš, perkelt či ako to nazvať, ...

Vylepšený perník
Moji synovia majú od malička najradšej klasický obyčajný perník a dudrali, že som im ho dlho...

Tlačenka z diviaka
K výrobe tejto dobrej tlačenky ma inšpirovala moja švagrinka, ďakujem jej.

Náš kotlíkový guláš
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na...

Pirohy - celozrnné ( fotorecept )
Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja...

Adventný veniec - jemný perník
Začína advent, tak som tentoraz urobila perníkový adventný veniec. Je to moja prvotina.

Sunquicková roláda
Chcela som vyskúšať nový recept sunquickové rezy, keďže sa mi pláty nepodarili tak som urobila rolády...

Viedenské venčeky
snažila so ukončiť nekonečný začarovaný kruh počas pečenia - raz mi ostanú bielky, raz žĺtka... takže...

Domáca čalamádka
Zeleninu nastrúhame a nakrájame podľa svojej chuti, ja strúham skoro všetko)).

Bravčové karé na čerstvých hríboch
Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.

Zelerové karbonátky podľa Kuščika
Kuščik, to je po „vihodňarski“ troška a Troška, Zdeněk, je réžisér a dobrý! Nie...

Šošovicová polievka s vajcom
Pamätám sa, keď nám ešte varila naša mama, že cez týždeň boli väčšinou múčne jedlá...

Torta-kávový ježko
táto torta je u nás veľmi obľúbená, pečieme ju na rodinné oslavy, dá sa obmieňať cesto aj...

Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.

Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...