Domáca klobása
Domáca klobása

Domáce údené klobásky

avuska - bez fotkyavuska, 19. marca 2021
Domáce údené klobásky
Foto: avuska
240 minút
na 350 °C

Suroviny

6 kg
4 kg
2 kg
200 g
40 g
40 g
1 hlavička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso bravčové a králičie pomelieme, premiešame, pridáme soľ, mletú červenú papriku, prelisovaný cesnak a mleté čierne korenie. Dobre premiešame a zmes necháme odležať.

  2. 2

    Mäsovú zmes ochutnáme, v prípade potreby ešte dochutíme soľou a koreninami. Zmes plníme do čriev, necháme odležať a údime na miernom ohni. Najlepšie je bukové drevo. Po 4 hodinách údenia je hotovo. Ķlobásky necháme vychladnúť a zmrazíme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Mleté mäso, Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky

Diskusia k receptu

kvakac
Ej dal by som si, len keby ich bolo za vandel. Tiež sme pridávali aj králikov do klobás. No dávali sme aj bôčik bravčový do nich, aby neboli moc suché.
1x avuska