Gazdovské bryndzové halušky
Dnes u nás takýto výborny obed, veď slovenské halušky sú všade obľubené.
Richtársky rezeň
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, mletým čierným korením, potrieme kečupom a roztlačeným cesnakom...
Zabíjačkové zemiaky
Keďže ešte nepominul čas zabíjačkových špecialít a mnohí z nás majú ešte aj dostatočné zásoby kvasenej kapusty v súdku, ponúkam Vám tento jednoduchý a chutný recept....
Fazuľový šalát
Tento recept patrí skôr medzi jesenné, ale určite stojí za vyskúšanie. Keďže je sterilizovaný,...
Hovädzie plátky v brusnicovo-vínovej omáčke so zemiakovými guľami
Nedeľný obed som pripravila s hovädzieho zadného mäsa. zostali mi brusnice od Vianoc, tak som...
Segedínsky guláš podľa ČSN
Pozerala som si YT a ponúkol sa mi recept na segedínsky guláš, ktorý som sa chystala variť....
Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...
Tvarohové šišky na plechu
Tvaroh premiešame s maslom, 300 g cukru, múkou a práškom do pečiva. Pripravené cesto...
Kuracie prsia na veľmi divoko
Postup prípravy je jednoduchý , ale trošku zdĺhavejší k vôli pácovaniu mäsa. Napísal som to po...
Bravčové plnené roládky v parnom hrnci
Bravčové plátky dobre naklepeme, osolíme, okoreníme bazalkou, korením gyros, rozmarínom z oboch strán
Šenkárov voňavý reznisko
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...
Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...
Moravské koláčiky (bez kysnutia)
Tento recept som objavila na jednej internetovej stránke a nesmierne som si ho obľúbila z dôvodu, že...
Petržlenová polievka s petržlenovými knedličkami podľa smižanskej babky
Túto polievku robila moja smižanská babka. Nepamätám sa, že by sme ju u babky niekedy...
Jahodová želatínová torta
Túto tortu robievala dlhé roky moja babina mojej sestre na narodeniny. Vždy som bola smutná keď...
Kiwi roláda (fotorecet)
Niekedy robim Slonie slzy klasicke podla povodneho receptu. Tuto verziu tohoto oblubeneho zakuska som si tentokrat...
Paprikáš podľa Roba Pappa
Aký je rozdiel medzi paprikášom a perkeltom? Uvidíte v dnešnom videu so spevákom Robom Pappom, ktorý...
Jahodová Šarlota
Túto nepečenú tortu som kedysi robievala veľmi často, dnes som si na ňu spomenula pri čítaní...
Orechová torta
Túto tortu som piekla k svojím narodeninám. Natrela ju bielym talianským zamatovým krémom. Tento...
Špaldová knedľa z parného hrnca
Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo vlazne a nie horuce, pridame do neho cukor a...
Môj druhý doma pečený chlieb
Prvý chlieb sa mi moc nevydaril, asi som dala zlý papier na pečenie. Tento krát som nepoužila...
Vyprážaná parenica
Doma v chladničke bola parenica. Taká veľká "maxi". A nakoľko som nemala čo variť, ...
Zemiakové knedle plnené tvarohom
Pri listovaní v kuchárskej knihe z roku 1947, som našla tento recept, uvarila som a...
Dusené kura na masle obložené hráškom a baby karotkou
Kura poznám na mnoho spôsobov. Dnes som siahla ku starej dobrej klasike, príprava je veľmi...
Tmavý celozrný chlieb
Mne sa stáva pečenie chleba, akýmsi rituálom. Aspoň raz za týždeň musím nejaký upiecť. Vždy obmieňam a...
Vyprážané zemiaky plnené bryndzou a slaninou
Vyskúšajte tento recept a doprajte si jedinečnú kombináciu výrazných chutí bryndze a brusníc.
Bryndzovníky
Kto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k...
Kôprová omáčka
Pre všetkých, čo milujú chuť kôpru, tu máme perfektný recept na vynikajúcu kôprovú omáčku...