Strúhaný tvarožník
Osvedčená klasika s rýchlou prípravou, ktorú zvládnu aj vaši drobci :)
1 plech
porcia
porcia
60 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 4 PL |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
| Na plnku: | |
| 400 g |
|
| 400 g |
|
| 180 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| (nastrúhaná) |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto zmiešame pomocou robota a dáme do chladničky na pár minút, aby cesto stuhlo a dalo sa strúhať.
- 2
Medzitým pripravíme plnku – osobitne vyšľaháme bielky so soľou a v druhej miske zmiešame ostatné suroviny. Do tvarohovej hmoty primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Na plech nastrúhame polovicu cesta, nanesieme tvarohovú plnku a navrch rovnomerne nastrúhame zvyšné cesto. Pečieme 35 minút pri 180 °C.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu