Foto: olinecka
Ja pečiem pre svoju rodnu veľmi rada a myslim ,že aj Vam podaktorym sa bude pačit.Len ,aby sa nepodobal na nejaky ,ktory je vo Zobraziť celý popisJa pečiem pre svoju rodnu veľmi rada a myslim ,že aj Vam podaktorym sa bude pačit.Len ,aby sa nepodobal na nejaky ,ktory je vo Vareche lebo bude zasa zle!!!
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Piškotove cesto tmave: | |
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
0,5 dcl |
|
Piškotove cesto svetle: | |
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
0,5 dcl |
|
Snehove cesto: | |
5 ks |
|
300 g |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
1 bal. |
|
5 ks |
|
2 PL |
|
350 g |
|
250 ml |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Upečieme si piškotove cesta vajca a cukor vymiešame dopenista pridame vlažnu vodu a potom muku do ktorej pridame aj pol malej lyžičky prašok do pečiva a kakao.Dobre premiešame a vylejeme na plech.Plech mame vystlany papierom na pečenie a boky vymastime a vysypeme mukou.Ruru vyhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minut.Takto upečieme aj svetle piškotove cesto.
- 2
Z mlieka ,zlateho klasu, cukru a žltkou uvarime husty krém,ktory nechame vychladnuť.Cukor 200g skaramelizujeme a pomaly prilejeme smotanu na šľahanie miešame kym sa skaramelizovany cukor nerozpusti.Nechame vychladnuť, Bielka s cukrom vyšľahame nad parou a rozotrieme na plech ,ktory mame pripraveny s papierom na pečenie .Usušime na 150 stupňov 30 minut.
- 3
Maslo vymiešme do hladka pridame karamel a pomaly aj vychladnuty krem zo zlateho klasu.Nakoniec potrieme piškotove cesto pripravenou plnkou a do stredu dame snehove cesto.Postupne poukladame na seba vrch potrieme troškou plnky a nastruhame čokoladu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Karamelové zákusky máme radi,takže som sa hneď po prečítaní názvu vrhla na recept.