Huspenina trochu ináč fotorecept

mesiar50 - fotkaMesiar50, 9. marca 2013 11:57
Ďalšie recepty »

Huspenina trochu ináč (fotorecept)Foto: mesiar50

Viem,že je na vareche takýchto receptov aspoň 1000 ,ale možno môj postup prípravy sa zapáči niekomu.

20
porcií
280 min
príprava
240 min
na 90-95 °C

Suroviny

Hlavné suroviny na huspeninu a tlačenku:
2 ks (1900 g)
1 ks (1400 g)
4 ks (2800 g)
Pomocné suroviny a koreniny do huspeniny:
8 l
2 ks
4 ks
4 ks
podľa potreby pri domácich údeninách pozor prosím!
podľa chuti
podľa chuti alebo posekaný

Postup prípravy

  1. 1

    Základné suroviny k výrobe huspeniny Dve br,kolienka predné(lopatka),štyri br.nožičky a údené kolienko zadné(zo stehna)Treba si všímať gramáž čo som písal tie nožičky nebývajú stále rovnako veľké. Pri výbere surovín som dbal nato aby kolienka neboli mastné.Robte to aj vy! Vyhnete sa zbytočným stratám pri výrobe tohto produktu.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsá som si rozrezal na menšie kusy.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kolienka som očistil a poumýval som ich.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme ich uvariť do väčšieho hrnca.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Penu pomocou naberačky odstránime z vývaru.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tomto úkone pridáme do vývaru zeleninu a soľ podľa potreby resp chuti kto ako rád. Teplota varenia ,ak to môžem tak nazvať,ale odpoviem si sám.Nie je to varenie ! ! Keďže mi teplomer ukazoval cez celý čas tochto procesu cca. 92 st.C - 94 st.C. Vývar som mierne varil resp.tepelne upravoval cez štyri hodiny.Pri silnom varení by bol finálni výrobok mútny.SAMOZREJME SKÚSENÉ VARECHÁČKY A VARECHÁČI SI BOD č.6 NEMUSIA VŠÍMAŤ JE TO POZNAČENÉ PRE LAIKOV.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso po uvarení dáme na plech a necháme ho vychladnúť.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keďže som nechcel čakať 105 rokov aby sa mi vývar schladil dal som ho schladiť do dresu ako vidíte na obrázku.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnuté mäso som si odkostil

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po ochladení sa vývar musí zbaviť mastných plávajúcich škvŕn.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do taniera som poukladal kúsky mäsa pridal trochu cesnaku a zalial vývarom.Použil som pritom sitko aby sa mi do vývaru nedostali úlomky kostí atď.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A tu sú už samotné finálne výrobky.Ako vidíte samy huspenina resp.studenina nie je príliš mastná a je ju cítiť trochu po údenine. Prajem vám dobrú chuť.

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A Môj fotrík má rád tlačenku tak som mu jednou cestou spravil do srnčieho chrbta takéto niečo

    Huspenina trochu ináč (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist