Foto: miloss2
Je čas zberu zemiakov,najlepšie sú opečené v pahrebe,ale aj tieto pečené v rúre niesu zlé.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Dobre umyté väčšie zemiaky dáme upiecť do rúry na rošt.Po upečení prekrojíme po dľžke,vydlabeme vnútro,zo spodu potrieme bravčovou masťou a uložíme na plech.
-
2
Pripravíme si plnku: Na masle osmažíme cibuľu a šunku nakrájané na drobno.Vydlabané vnútro zo zemiakov(nepoužívam všetko,stačí polovica) zmiešame s bryndzou,pridáme osmaženú cibuľu a šunku,osolíme a premiešame.Plnkou naplníme pripravené polovice zemiakov.Posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiesť do rúry.
Diskusia k receptu