Jablková štrúdľa z panvice fotorecept
	                                    Vláčna jablkovo-škoricová plnka v jemne chrumkavom, lístkujúcom ceste.  Veľmi rada sa s vami podelím o tento trošku nezvyčajný spôsob, akým si viete pripraviť Zobraziť celý popisVláčna jablkovo-škoricová plnka v jemne chrumkavom, lístkujúcom ceste.  Veľmi rada sa s vami podelím o tento trošku nezvyčajný spôsob, akým si viete pripraviť fantastickú jablkovú štrúdľu a 
pochutnať si na nej.					                                
					                                
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com	                                
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| cca 1,5 dl | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| Na potieranie: | |
| 50 g (82 %) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku so soľou. Pridáme žĺtky, olej a toľko vody, aby sme vypracovali polomäkké cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Troška ho pomúčime a krátko premiesime. Následne cesto rozdelíme na 2 časti a bochníčky zo všetkých strán poriadne natrieme tekutým maslom. Zakryjeme ich papierom na pečenie alebo miskou a necháme 20 minút oddychovať/postáť.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Zatiaľ, kým cesto oddychuje, pripravíme plnku. Jablká nastrúhame na hrubo, pridáme cukor, škoricu a hrozienka. Následne celé dobre spolu premiešame.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Oddýchnuté cesto položíme na papier na pečenie a rozťapkáme ho na veľkosť taniera. Následne cesto preložíme na čistý obrus a rukami ho rozťahujeme od stredu smerom k sebe. Ide to celkom ľahko, lebo cesto je naozaj ako žuvačka. Cesto natiahnite na priemer cca 55-60 cm, to úplne stačí. Čo by som podotkla je, že ak vám to maslo na ceste príliš stuhlo počas státia, tak dajte tanier s bochníčkami pred naťahovaním na minútku do ohriatej rúry, aby maslo na ceste jemne povolilo.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Cesto najprv popolievame troškou masla. Následne zahneme dovnútra najprv jeden bok a potom druhý. Do stredu cesta dáme polovicu jablkovej plnky, ktoré zakryjeme cestom. Cesto popolievame troškou masla a zakryjeme aj druhou stranou cesta, presne podľa obrázka.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Nakoniec takto poskladanú štrúdľu upečieme na panvici na troche oleja. Pečieme ju pomalšie, z oboch strán zakrytú pokrievkou. Ja ju obraciam 2x , aby som mala istotu, že aj vrstvy cesta sa pekne prepiekli /predusili a aj jablká zmäkli.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Štrúdľa je zvonka chrumkavá a z vnútra mäkučká.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Štrúdľa je najchutnejšia ešte za tepla, posypaná práškovým cukrom. Šťavnatá jablkovo-škoricová plnka v chrumkavom ceste... Je to jednoducho veľká dobrota! Prajem dobrú chuť !
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Krásne spracovanie a určite úžasná chuť, ďakujem Ti👍
kde robím börek, ale ty natiahneš jednoducho štrúdlové cesto👍 Neboj sa, skús. Prajem všetkým pekný deň.
V Roháčích žije pán, několik let už tam v malém okénku, hned vedle vchodu do COOP, prodává tažený štrůdl. Možnam uz jsem tu nekde o nem i psala. Když s tám začal, každý den tahal těsto ručně na desítky šišek! Jablečné, makovo třešňové, tvarohové a myslám, ještě jeden druh. Nám na zakázku dával i rozinky! Usměvná náhoda, pán je z Prahy, bydlel 50m ode mě a chodil do stejné skoly jako já. Pravda, o několik desetiletí pozdějc. Někde se seznámil s dívkou z Roháčů a když se vzali, přestěhoval se tam. Svět je hodně malý.
Dnes má už nějaké ženy pomocnice ale štrůdly z okýnka prodává stále. Tam je pečou. To je vůůůně! Kdyz tedy budete mít do Roháčů, do Zuberce, cestu, nezapomeňte se u něj zastavit. Jeho štrůdl je famozní!
Dakujem krásne za milý komentík aj pochvalu🙂 Takto spraviť štrúdlu na panvici ma napadlo ked som robila Gözleme, ktoré sa v tureckej kuchyni plní na slano a pečie na panvici🙂 A poviem ti že takto pripravená štrúdla chutí inak než dole v rúre a je jednoducho úžasná! Chrumkavé lístkujúce cesto a jablková plnka a posypané cukrom..no mňam😋🥰 A jedia v prvomrade aj oči, lebo to podla mňa aj super vyzerá. Pekne pozdravujem🙂
Skúšala si takto na sladko naplniť aj klasické cesto na gozleme? Mám pocit, že s tým sa robí ľahšie a nie je to také náročné ako toto naťahovanie.... Teda aspoň ja gozleme len valkam a nenaťahujem... To mi pripomína, že som veľmi dlho gozleme nerobil 😂
Ja na Gözleme tiež len válkam, to cesto je ale iné. Toto cesto čo som použila tu, je normálne štrúdlové🙂 Aj vyzerá inak, aj chutí potom inak. Gözleme som raz už tiež skúsila na sladko, plnila som hrudkovitým tvarohom. Chutilo to celkom dobre🙂 Gözleme zbožňujeme, moje TOP je špenátovo-syrovo-tvarohové youtu.be/nESRAhtk6_4...
úžasná kombinácia 👍