prazdny

Závin allà pasta matta

Koláče

Pasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky....

prazdny

Hruškový crumble s utajenou vianočkou

Koláče

Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju...

prazdny

Bezlepkový orechový koláč

Koláče

Jednoduchý nenáročný dezert s bohatou orechovou chuťou – ideálny k rannej káve alebo popoludňajšiemu čaju.

prazdny

Cviklové vafle

Bezmäsité jedlá

Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

prazdny

Jablkové misky

Dezerty

Tento recept som našla v učebnici a zapáčil sa mi. Problémom bolo to, že to...

prazdny

Krémová zelerová polievka s toustovými hriankami

Bezmäsité jedlá

Príjemnou chuťou prekvapila zelerová polievka aj tých, čo neľubia zeler.

prazdny

Varené placky

Dezerty

V miske rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a rastlinným tukom. Pridáme vajcia, múku, krupicu,...

prazdny

Sumček africký vo vínovej omáčke

Hlavné jedlá

Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené....

prazdny

Kakaové hríbiky s marcipánom

Dezerty

Tieto hríbiky sa budú na každom podnose s vianočným pečivom krásne vynímať. Kombinácia kakaového lineckého cesta,...

prazdny

Pizzòccheri della Valtellina

Cestoviny

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

prazdny

Roztomilé mesiačiky

Koláče

Maslo miešame, po lyžiciach doň pridávame cukor, striedavo žĺtky, čokoládu, nakoniec múku a...

prazdny

Bôbová polievka so špekáčikmi

Večera

Prvýkrát som kúpila bôb pred rokmi od súkromného pestovateľa na trhoch. Nechala som sa od neho poučiť, ako ho variť a čo s ním....

prazdny

Krémová polievka z pečených kápií

Bezmäsité jedlá

Vďaka ozaj šikovným Mexičanom je tunajší trh nasýtený dostatkom veľkých hrubostenných paprík v rôznych farbách....

prazdny

Rybacie filé na zemiakoch

Hlavné jedlá

Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

prazdny

Tsukemen

Hlavné jedlá

Je to taký obrátený ramen. Rezance nie sú v polievke, ale máčajú sa v hustejšej a chuťovo výraznej omáčke...

prazdny

Encián v lístkovom ceste ako tekvička

Bezmäsité jedlá

Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.

prazdny

Lekvárové taštičky bez lepku

Koláče

Dnes vám chceme predstaviť chutné lekvárové taštičky bez lepku....

prazdny

Kheer brûlée

Dezerty

Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie....

prazdny

Cukety plnené dubáčikmi

Bezmäsité jedlá

Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

prazdny

Cukrované placky

Koláče

Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...

prazdny

Kofty z teľacieho mäsa

Hlavné jedlá

K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...

prazdny

Čerešňový gél do dezertov

Dezerty

Tento gél je veľmi všestranný, môžete ho použiť napríklad do tortových plniek, do koláčov alebo...

prazdny

Karfiol s tebi knedličkami

Bezmäsité jedlá

Vařený květák s tebi knedlíčkama.

prazdny

Grilované sardinky z Madeiry

Hlavné jedlá

Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

prazdny

Špagetová tekvica zapekaná s párkami

Hlavné jedlá

Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

prazdny

Cuketové muffiny s kukuričnou múkou

Bezmäsité jedlá

Cuketu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť 10 minút, aby pustila vodu.

prazdny

Bezlepkové obložené chlebíčky trochu inak

Slané chuťovky

Obložené chlebíčky sú retro pochúťkou, ktorú si mnohí doprajeme nielen na Silvestra....

prazdny

Čokoládové košíčky s višňami

Dezerty

Rýchly dezert len z troch surovín. Do hrnca dáme čokoládu a maslo a necháme roztopiť na...

prazdny

Bublanina od Katie zo špaldovej múky - zmenená pre HIT

Koláče

Prepeličie vajíčka, vanilkový cukor a trstinový cukor vymiešame do penista. Postupne primiešame olej, mlieko...

prazdny

Jelenčeky s arašidovým maslom

Dezerty

Cookies sú najlepšie čerstvé, nie je to typ vianočného pečiva, ktoré vydrží niekoľko týždňov.

prazdny

Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi

Bravčové mäso

Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...

prazdny

Zeleninový šalát s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Množstvo surovín dávame podľa počtu stravníkov a vlastnej chuti.

prazdny

Americká a kanadská slanina

Bravčové mäso

Údenie je jedným z najstarších a najvychutnávanejších spôsobov prípravy jedla, ktorý dodáva unikátne arómy a chuť, a to najmä v prípade slaniny....