Banánovo-vanilkové mliečne smoothie

elixir - fotkaelixir, 12. júna 2014
Banánovo-vanilkové mliečne smoothie
Foto: elixir

Starý známy koktail v zhustenej verzii.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

3 ks
0,5 hrnček (alebo rastlinné)
0,25 čl (mletý)
1/4 ks (šťava z neho)




Postup

  1. 1

    Do vysokej, úzkej nádoby dáme mlieko, na menšie kúsky pokrájané banány a citrónovú šťavu.

  2. 2

    Nádstavcom na pyré rozmixujeme jej obsah, začneme radšej na nižšej rýchlosti a postupne pridávame, čím jemnejšia je zmes. Pridáme vanilku a premiešame. Na chvíľu dáme chladiť, alebo pridáme kocky ľadu.

Diskusia k receptu

elixir
Mlieko s citrónovou šťavou sa nezrazilo, myslím, že sa ani nezvykne zrážať, keď je studené, skôr keď je horúce. Často primiešavam citrónovú alebo limetkovú šťavu do kadejakých chladených mliečnych výrobkov. Ďakujem vám obom za nahliadnutie :)
radost
dávno pred "nežnou"..ked naši chlapci boli deti-a do dediny prišli prezreté banány po 8.-Kčs za kilo-v roku párkrát to bývalo-robili sme toto -krem vanilkového struku-a volali sme to banánový koktail..maškrta jedinečná..aj sýta..tak-po nežnej je to smoothie..??okey..vonia mi až sem..:-)
elixir
@radost :) Aj mne ocino párkrát mixoval banánový koktail, keď som bola ešte malá, chutilo mi. Len ten koktail je trošku redší, ide doň skôr viac mlieka a menej banánov. Toto som spravila do smoothie podoby, tam ide k jednému poháru ovocia cca štvrtina pohára tekutiny. Potom to je také husté, skôr už takmer jedlo než pitie. :)
kukulienka71
vidíš, to ma nenapadlo. Minule som chcela robiť višňovú polievku s mliekom a zrazilo sa mi od kyslastých višní:-( babka pritom robievala, len mi nepovedala, ako. Možno sa varili višne zvlášť aj mlieko zvlášť a po vychladnutí sa zmiešali. Uvidím. Toto smoothie vyskúšam s citrónovou šťavou. Ďakujem:-)
1x elixir
ywett
radosť pozerať tvoje lákavé recepty a krásne fotky :)
1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia